Nieuwe Batman-film in 2012

Is dit dan de officiële bevestiging van de langverwachte sequel op The Dark Knight?

Deze week werd bekend dat producent Warner Bros. een omvangrijke deal had gesloten met de IMAX Corporation, waarin is vastgelegd welke films van de studio in de komende jaren op het IMAX formaat te zien zullen zijn. Films die genoemd werden waren onder andere The Hobbit, een nieuwe Superman en een sequel op The Dark Knight, die ergens tussen 2011 en 2013 klaar moest zijn.

Gisteren maakte Warner Bros. echter ook al een officiele releasedatum bekend voor Batman 3. De film moet al op 20 juli 2012 in premiere gaan en dat is verbazingwekkend snel, zeker als je weet dat regisseur Christopher Nolan nog niet heeft bevestigd dat hij heeft getekend voor een sequel. Wel zijn er veel geruchten geweest over mogelijke plannen en zou Nolan met zijn broer Jonathan al over een mogelijk scenario aan het praten zijn, maar een premieredatum in 2012 zou betekenen dat de film al heel snel in productie moet gaan.

Meer details zullen ongetwijfeld in de komende weken bekend worden. Als de film de geplande premièredatum van juli 2012 zou halen, betekent dat dat in twee weken tijd er een nieuwe Spiderman-film en nieuwe Batman-film in de bioscopen te zien zullen zijn. Ook het vervolg op de Star Trek reboot staat voor die zomer gepland, net als The Avengers.



NieuwsFilm

meest populair