De eerste betoverende beelden van Foeksia de Miniheks

De reden waarom Johan Nijenhuis (Costa!, Volle Maan) alleen nog maar wil regisseren.

De film komt pas in oktober uit maar wij hebben nu al, als eerste van Nederland beelden van Foeksia de Miniheks, de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Paul van Loon. Na De Griezelbus is dit is het tweede boek van van Loon dat verfilmd wordt. Hij schreef een aantal boeken over het heksje Foeksia, scenarioschrijver Sander de Regt (Piet piraat) heeft daaruit de beste stukken genomen en die verwerkt in het script van deze spannende kinderfilm.

Foeksia is een miniheksje dat wordt opgevoed door de tovenaar Kwark. Als ze later groot is wil ze net zo goed leren toveren als haar vader en is daarom ook heel blij als ze nar de Heksenschool in het grote Heksenbos mag. Daar leert ze wind maken en speelt ze met wolken. Maar als Foeksia in het bos het jongetje Tommie ontmoet en hem volgt naar de mensenstad ontdekt ze iets vreselijks. Tommies oom Rogier wil het Heksenbos platgooien en er een snelweg aanleggen, er nog maar één ding op. Ze zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

De hoofdrollen zijn voor 12-jarige Lorenso van Sligtenhorst (Tommie) en 14-jarige Rachelle Verdel (Foeksia), beiden speelden eerder al in o.a. de musical Ciske de Rat. De film wordt geproduceerd door NL Film & TV, regie is in handen van Johan Nijenhuis (Costa!, Volle Maan). Het regisseren van Foeksia beviel Nijenhuis zo goed dat hij vertrok bij productiehuis NL Film & TV dat hij in 2001 samen met Alain de Levita oprichtte.

Klik op de stills van fotograaf Victor Arnolds voor een vergroting en proef alvast een heel klein beetje de sfeer van Foeksia de Miniheks.








NieuwsFilm

meest populair