Algemeen

Peter Jackson regisseert The Hobbit als het moet!

Echter de vraag is of zijn agenda dit toelaat.

door Bram de Groot op 01.06.2010 om 09:44 in Algemeen
Nadat gisteren bekend werd dat Guillermo del Toro niet gelukkig was met de enorme vertraging rond het filmproject The Hobbit en zijn biezen pakte, meldt Peter Jackson nu dat hij er geen probleem mee heeft om de film(s) te regisseren. Tegen over The Dominion Post in New Zealand zegt de regisseur van de LOTR trilogie: If [directing the films is] what I have to do to protect Warner Bros’ investment, then obviously that’s one angle which I’ll explore…The other studios may not let me out of the contracts.

Het enige probleem is dat hij ook onder contract staat bij andere maatschappijen. Het grootste project van Jackson is op dit moment de productie en regie van de Tintin films samen met Steven Spielberg. Ook wordt zijn naam verbonden aan een verfilming van het computerspel Halo.

Over de vervolgstap zegt Jackson: “I just don’t know now until we get a new director. The key thing is that we don’t intend to shut the project down…We don’t intend to let this affect the progress. Everybody, including the studio, wants to see things carry on as per normal. The idea is to make it as smooth a transition as we can.”

Kortom: de soap rond The Hobbit duurt voort. Het wachten is nu op een financiële oplossing rond de noodlijdende filmmaatschappij MGM.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

master3d

Avatar

Is het ook niet zo dat de studio(s) niet zo blij waren met Jackson en dat hij daarom niet mocht regisseren?

Thiver

Avatar

master3d "Is het ook niet zo dat de studio(s) niet zo blij waren met Jackson en dat hij daarom niet mocht regisseren?"

Met het overweldigende succes lijkt me dat moeilijk te geloven. De theorie dat Jackson de regie niet zou krijgen naar aanleiding van zijn zijn conflict met New Line Cinema (over de opbrengsten van The Lord of the Rings) lijkt mij een stuk reëler.

Havoc

Avatar

Ik roep vanaf het begin al dat Peter Jackson hier de perfecte regisseur voor zou zijn. Als iemand die wereld kent is hij het en kan hij er meteen voor zorgen dat de Hobbit films qua sfeer en looks naadloos aansluit op The Lord of the Rings.

Ramon van Dam

Avatar

Havoc "Ik roep vanaf het begin al dat Peter Jackson hier de perfecte regisseur voor zou zijn. Als iemand die wereld kent is hij het en kan hij er meteen voor zorgen dat de Hobbit films qua sfeer en looks naadloos aansluit op The Lord of the Rings."

Hij is sowieso heel erg nauw betrokken bij de productie, dus ook met een andere regisseur moet dat geen probleem worden.

corne112

Avatar

Ik snap zowiezo niet waarom deze films vertraagt worden door financiele problemen.. ik weet wel dat er +- 600 mil nodig is om beide films te maken maar ze worden gegarandeerd een kaskraker die elk 1miljard binnenbrengen... = 1,4 miljard winst.. zal wel een partij belasting en (eventuele rente voor lening) van afgaan maar dan nog hou je fink wat miljoenen over... en als je uit problemen wilt komen zul je toch moeten gaan verdienen ???

timdekw

Avatar

corne112 "ik snap zowiezo niet waarom deze films vertraagt worden door financiele problemen.. ik weet wel dat er +- 600 mil nodig is om beide films te maken maar ze worden gegarandeerd een kaskraker die elk 1miljard binnenbrengen... = 1,4 miljard winst.. zal wel een partij belasting en (eventuele rente voor lening) van afgaan maar dan nog hou je fink wat miljoenen over... en als je uit problemen wilt komen zul je toch moeten gaan verdienen ???"


Maar om te kunnen verdienen moet je eerst investeren en als de investering juist het probleem is.

Waarom verkoopt MGM de rechten niet gewoon aan de andere studio's? Dan betalen de andere studio's, die niet op het punt van failissement staan, gewoon iets meer dan ze nu al doen en heeft MGM weer wat centen om in een ander (goedkoper) project te steken.
Ik geef mijn bek ook maar een gooi. Het is altijd moeilijk om zoiets te beoordelen als je er het fijne niet van weet. Toch vind ik het spijtig dat Guillermo afscheid heeft moeten nemen, want ik was meer dan benieuwd wat er uit zijn fantasievolle bol had gekomen.

Aston

Avatar

Ik denk dat MGM zo'n geweldig project niet uit handen zou willen geven...

Steve-O

Avatar

Peter Jackson mag het van mij zeker doen. Maar zo'n erg vind ik het niet als iemand anders het zou gaan doen.
En waarom in godsnaam 2 films:? Oja, geld}:
Ze kunnen er dan veel beter 1 film maken die net zo lang duurt als 1 van de LOTR films.....En misschien een Silmarillion verfilming daarna;)
Afwachten maar!

SJRSVLDT

Avatar

Als zijn agenda het toelaat? Hij zegt de rest maar af denk! wat is nou belangrijker?:P

Moviemagic

Avatar

Filmtotaal "Peter Jackson regisseert The Hobbit als het moet!"


Nou Peter....HET MOET.

Laat maar komen.

lucris

Avatar

Echt, binnen de tijd dat men begint met filmen is Ian Mckellen al dood... Nah, 't zal wel meevallen.

Chica16f

Avatar

Inderdaad: het MOET!! :-S

B@chelor

Avatar

Voor mij moet niks. de trilogie was erg cool en vermakelijk. De hobbit trekt me gewoon niet.

Jildert

Avatar

B@chelor "Voor mij moet niks. de trilogie was erg cool en vermakelijk. De hobbit trekt me gewoon niet."


Niet mee eens, The Hobbit is in mijn ogen het ideale fantasyverhaal: een toffe queest, intrigerende personages, mooie setting, een draak en zelfs nog een veldslag tot slot. Kan een prima film worden, vooral wanneer Jackson aan het roer staat.

Steve-O

Avatar

Jildert "Niet mee eens, The Hobbit is in mijn ogen het ideale fantasyverhaal: een toffe queest, intrigerende personages, mooie setting, een draak en zelfs nog een veldslag tot slot. Kan een prima film worden, vooral wanneer Jackson aan het roer staat."

Dat is wel zo, maar het is niet zo'n goed verhaal als dat LOTR heeft. Dat zou je wel toe kunnen geven toch;)
Ik vind het alleen jammer dat het zonodig 2 films moeten worden...Maar heb er wel zin in!

NieuwsFilm

meest populair