Guillermo del Toro van The Hobbit naar Van Helsing 2

Een vervolg dat, ten opzichte van het eerste deel, alleen maar mee kan vallen...

Vanaf het moment dat Guillermo del Toro wegliep bij The Hobbit, begon men te speculeren over zijn volgende film. Volgens de berichten zou hij momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe film over Bram Stokers vampierenjager Van Helsing. In 2004 verscheen de eerste Van Helsing, onder leiding van Stephen Sommers en met Hugh Jackman in de titelrol.

Pajiba bericht dat Universal bezig is met het nieuwe deel, maar het lijkt er niet op dat het vervolg veel of überhaupt iets met het de eerste film te maken zal hebben. Het gaat hier waarschijnlijk om een reboot in plaats van een sequel. Volgens Pajiba is Del Toro momenteel bezig met het schrijven van een concept voor de film; het moet een actie-horror verhaal gaan worden.

Het is niet waarschijnlijk dat Del Toro de film ook zal gaan regisseren. De Hellboy regisseur heeft talloze projecten lopen waar hij uit kan kiezen, zoals Frankenstein, Drood, Slaughterhouse Five en At the Mountains of Madness, en het is niet logisch dat hij dan kiest voor een reboot van een film waar maar weinig mensen warm voor lopen. Het is veel logischer dat hij het in dit geval bij het schrijven en produceren houdt, aangezien dit hem de laatste jaren prima afgaat (Splice, The Orphanage, Don’t Be Afraid of the Dark).



NieuwsFilm

meest populair