Van Helsing (2004)

A Stephen Sommers film

Monsterjager Gabriël van Helsing neemt het op tegen onder meer Dracula, The Wolfman en het monster van Frankenstein – toch niet de minsten. Helaas is het resultaat zwaar teleurstellend.
play

5,1 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Horror
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Tsjechië
131 Min Verenigde Staten

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.

Regie
Stephen Sommers
Cast
Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Robbie Coltrane, David Wenham, Elena Anaya, Richard Roxburgh, Kevin J. O'Connor, Alun Armstrong, Samuel West, Tom Fisher, Silvia Colloca, Will Kemp, Shuler Hensley, Josie Maran, Stephen Fisher, Tom Fisher.
Budget
$ 160.000.000
Opbrengst
$ 300.257.475
Release
06.05.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Sommers

Cast: Hugh Jackman (Gabriël van Helsing), Kate Beckinsale (Anna Valerious), Richard Roxburgh (Count Vladislaus Dracula) e.a.

De blockbuster-zomer is begonnen! Eerste film op het lijstje: Van Helsing, de action-adventure met een horrortintje van Stephen Sommers, de man die ons eerder The Mummy en The Mummy Returns bracht. Hoewel de setting van Van Helsing misschien verschilt van de beide mummie-films, is de opzet praktisch het zelfde: een stoere held moet het opnemen tegen een stelletje griezelige schurken. In Van Helsing neemt de monsterjager Gabriël van Helsing het op tegen onder meer Dracula, The Wolfman en het monster van Frankenstein – toch niet de minsten. Helaas is het resultaat zwaar teleurstellend. Van Helsing is typisch zo’n film waarvan de trailer beter is dan de film zelf. Twee minuten explosieve actie is leuk. Ruim twee uur explosieve actie, zonder een behoorlijk verhaal of interessante karakters, is simpelweg stomvervelend. Je krijgt er hoofdpijn van bovendien. Van Helsing exploreert de irritatie- en pijngrens van zijn publiek en doet je bijna terugverlangen naar The Mummy Returns. En dat is geen goed teken.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Van Helsing Nieuwsberichten

Laatste reacties

Shryce

"...Wat een prachtige film is dit toch vol spanning, aktie en romantiek. Heerlijk vampierenfilm met een......"

SeanDeNiro

"...Toch een leuk allegaartje van klassiekers. En die kruisboog is echt en kostte $ 50.000 om te maken h......"

TheTremor

"...Helaas niet geslaagd en dat ligt niet alleen aan het slechte acteerwerk... Zitten wel enkele leuke......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Van Helsing

acties