Captain Barbossa ook aan het roer in Pirates 4!

Geoffrey Rush is, evenals Johnny Depp, één van de weinige terugkerende gezichten in 'On Stranger Tides'.

Het was al vrijwel zeker dat Geoffrey Rush wederom zou terugkeren als Captain Hector Barbossa in het aankomende Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, het vierde deel uit de reeks. Nu is dit officieel bekendgemaakt. Rush is, net zoals Johnny Depp, één van de weinige terugkerende gezichten in de sequel. Orlando Bloom en Keira Knightley, twee hoofdrolspelers in de originele trilogie, zullen niet te zien zijn in het nieuwe deel.

We wisten al dat Rob Marshall de film regisseert en daarbij gebruik maakt van het script van Terry Rossio en Ted Elliott. Dit duo is verantwoordelijk voor het schrijfwerk van alle Pirates of the Caribbean films tot nu toe. Dit vierde deel is voor een klein deel gebaseerd op de roman On Stranger Tides van Tim Powers en gaat voornamelijk over de fontein van de eeuwige jeugd. Rossio zei er een tijdje terug het volgende over:

“We wanted to do a story about Blackbeard and the Fountain of Youth, and Tim Powers wrote a book about Blackbeard and the Fountain of Youth… it just turns out that to do that story you would need that book.”

Stephen Graham speelt Scram, een Machiavellische piraat en Jack Sparrow's sidekick. Ian McShane is Edward Teach, ook wel Blackbeard, en Penelope Cruz stapt in de schoenen van zijn dochter, tevens een love interest voor Sparrow. Ook zijn er rollen voor Sam Claflin, Max Irons en Astrid Bergès-Frisbey; laatstgenoemde zal een zeemeermin genaamd Syrena spelen.

Andere terugkerende gezichten zijn Kevin McNally’s Joshamee Gibbs en Greg Ellis‘ Theodore Groves. Er bestaat een mogelijkheid dat Keith Richards zijn gezicht wederom laat zien als Sparrow's vader. De geruchten gaan dat hij zijn bandmaatje Mick Jagger ook meeneemt voor een rolletje.

De (3D) opnames beginnen later deze maand in Hawaii. De film draait vanaf 20 mei 2011 in de Amerikaanse bioscopen; een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair