Lars von Trier geeft toelichting bij zijn nieuwe film

Melancholia wordt nóg gemener dan Antichrist...

Tijdens een persconferentie heeft de omstreden Deense regisseur Lars von Trier enige toelichting gegeven bij zijn nieuwe film Melancholia. Het project was tot nog toe in nevelen gehuld. We wisten enkel dat we een psychologische rampenfilm konden verwachten met en mix van spectaculaire beelden en een cameravoering in Dogma-stijl.

Von Trier: "Er is een huwelijk en melancholie, maar meer dan dat wil ik niet vertellen." Hij voegde er wel nog aan toe dat de personages gespeeld door Alexander Skarsgård en Kirsten Dunst zullen trouwen en dat hun huwelijk op een dramatische manier zal eindigen. Charlotte Gainsbourg speelt de zus van Dunsts personage, John Hurt speelt hun vader. Stellan Skarsgård wordt de vader of de bruidsjonker van het personage van zijn zoon.

Kiefer Sutherland, vermoedelijk de hoofdrolspeler, wist nog het volgende te vertellen: "Mijn personage staat symbool voor rechts, Kirsten Dunst voor links. Het is een belangrijk evenwicht in de film." Na de persconferentie grapte Von Trier nog: "Ik hoop dat mijn film niet als rotzooi oogt. Maar Melancholia wordt zeker iets gemener dan mijn vorige film."

Ter herinnering: Von Trier vorige film, Antichrist, werd door de oecumenische jury van het Filmfestival van Cannes 2009 "de meest misogyne film van de zelfverklaarde beste regisseur ter wereld" genoemd. SPOILER! De reden van de controverse rond de film lag vooral in het uitvoerig in beeld gebracht seksueel geweld met o.a. een zeer omstreden scène van een vrouwenbesnijdenis met een botte schaar.



NieuwsFilm

meest populair