Algemeen

Liam Neeson niet als Abraham Lincoln

Domper voor Steven Spielberg na vertrek ideale kandidaat.

door Bram de Groot op 01.08.2010 om 15:35 in Algemeen
Voor vele jaren was Liam Neeson de ideale kandidaat om Abraham Lincoln te spelen in de langverwachte biopic Lincoln van regisseur Steven Spielberg. Tegenover Digital Spy liet de hooggewaardeerd acteur onlangs weten dat hij niet langer de man is die gestalte gaat geven aan de 16e president van de Verenigde Staten van Amerika:

"I'm not actually playing Lincoln now. I was attached to it for a while, but it's now I'm past my sell-by date."

Neeson en Spielberg werkte eerder samen aan Schindler's List (1993), waarvoor de acteur een Oscarnominatie kreeg voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Neeson was met name vanwege zijn gelijkenis met Lincoln de ideale kandidaat. Overigens kan er nog veel veranderen. Spielberg heeft het nu druk met zijn twee films The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn and War Horse. Mogelijk doet de ervaren regisseur Neeson daarna "an offer he can't refuse".

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arcanya

Avatar

Ik heb altijd Lyle Lovett als de perfecte kandidaat gezien voor deze rol. Smiley face

Een baardje erop en je hebt Abe Lincoln.
http://cdn2.mog.com/images/000498261177716920.gif

HertogJan

Avatar

Het kan ook gewoon betekenen dat er nu geen vaart in het project zit en zowel Neeson als Spielberg gewoon met andere dingen bezig zijn. Tja, dan zou ik ook zeggen dat ik niet meer met het project bezig ben.

HaroldKumar

Avatar

Wat een nieuws. Een acteur haakt misschien af voor een film die hoe dan ook de komende drie jaar nog niet eens in productie zou gaan en er wellicht ook nooit gaat komen.

NieuwsFilm