Algemeen

Matt Reeves over Cloverfield en Super 8

Hebben beide films iets met elkaar te maken?

door Bram de Groot op 08.08.2010 om 16:27 in Algemeen
MTV sprak onlangs met Matt Reeves, regisseur van Cloverfield (2008) en het aanstaande Let Me In, dat in Nederland op 4 november in première gaat. Onderwerp van gesprek was o.a. het vervolg op het succesvolle Cloverfield, dat hij samen met producent / regisseur J.J. Abrams maakte. Uiteraard was de link naar het nog steeds zeer vage project Super 8 (2011), geregisseerd door Abrams, snel gemaakt.

Over een mogelijke Cloverfield 2 zei Reevs het volgende: "It really isn't the moment for (de sequel) to go any further than it has, but it continues to be a priority for both of us. J.J. is very immersed in putting together 'Super 8.' He's... in pre-production and really, really passionately getting that together. And I'm passionately finishing 'Let Me In.'"

Reeves nam ook alle twijfel weg dat er een eventuele connectie zit tussen Cloverfield en Super 8: "There literally is no connection whatsoever. It's just a really cool idea for a film. I know what [J.J. is] doing and it's amazing."

Cloverfield kostte slechts $25 miljoen om te maken en verdiende $170 miljoen aan de wereldwijde Box Office. Bekijk hieronder nog eens de teaser trailer van Super 8:


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

timdekw "Ik ben het op beide vlakken niet met je eens. Ik vind films over aliens meestal wel goed, mits ze kwalitatief goed zijn uitgevoerd (zie: The Thing, Alien (en vervolgen), Predator).

Ook vond ik Cloverfield erg vernieuwend en vele malen spannender dan de gemiddelde monsterfilm. De effecten heb ik me geen moment aan gestoord, het is gewoon een prima film en ik ben daarom stiekem toch wel een beetje benieuwd naar Cloverfield 2. Zelfs ondanks dat het verrassingselement al helemaal weg is en het een beetje stug zou zijn wanneer ze weer alles met een handcamera filmen.
Maar ik heb alle vertrouwen in J.J. (Lost :W)"
Dat ben ik helemaal met je eens. Maar net wat Geertvdheide zegt, het zal moeilijk worden om met een sequel het 1e originele deel te overtreffen.
Maar ik ben ook erg benieuwd waar het monster weg komt en waarom het op aarde is gekomen.

Zal Super 8 misschien een nieuwe King Kong film worden? Het zal wel niet gezien de laatste nog maar van 2005 is, maar King Kong was het 8e wereld wonder.
Ik kijk er iig erg naar uit.

geertvdheide

Avatar

benjamin "Ik weet dat het geen nieuw idee is een tweede Cloverfield te maken, maar hebben ze nu echt niet door dat het beste aan Cloverfield was dat hij ORIGINEEL was. Die Super 8 mag wel komen."

Cloverfield zal inderdaad heel erg zijn best moeten doen om weer fris en origineel te zijn, omdat het nieuwe er in principe nu af is. De kans is groot dat ze dat compenseren met gewoon veel explosies en bombarie, waardoor het best eens een slecht vervolg kan worden. Maar ja, eerst maar eens een trailer zien.

B@chelor

Avatar

Ben erg benieuwd naar Super 8.

timdekw

Avatar

wallace "Super 8 ziet er nog raar uit. Ik hoop dat het niet een film is met buitenaardse beesten. Daar houw ik niet van.

Zelf vond ik Cloverfield best slecht. De film is niet spannend, je kan niet alles filmen met zo camera en, sommige dingen zagen er echt heel nep uit."


Ik ben het op beide vlakken niet met je eens. Ik vind films over aliens meestal wel goed, mits ze kwalitatief goed zijn uitgevoerd (zie: The Thing, Alien (en vervolgen), Predator).

Ook vond ik Cloverfield erg vernieuwend en vele malen spannender dan de gemiddelde monsterfilm. De effecten heb ik me geen moment aan gestoord, het is gewoon een prima film en ik ben daarom stiekem toch wel een beetje benieuwd naar Cloverfield 2. Zelfs ondanks dat het verrassingselement al helemaal weg is en het een beetje stug zou zijn wanneer ze weer alles met een handcamera filmen.
Maar ik heb alle vertrouwen in J.J. (Lost :W)

wallace

Avatar

Super 8 ziet er nog raar uit. Ik hoop dat het niet een film is met buitenaardse beesten. Daar houw ik niet van.

Zelf vond ik Cloverfield best slecht. De film is niet spannend, je kan niet alles filmen met zo camera en, sommige dingen zagen er echt heel nep uit.

benjamin

Avatar

Ik weet dat het geen nieuw idee is een tweede Cloverfield te maken, maar hebben ze nu echt niet door dat het beste aan Cloverfield was dat hij ORIGINEEL was. Die Super 8 mag wel komen.

Havoc

Avatar

Super 8 heeft mijn interesses meteen weten te wekken na het zien van de eerste trailer. Ben benieuwd wat gaat volgen..

Toelietoesh

Avatar

Wat ongelofelijk goed in elkaar gezet Smiley face.
Ben meteen benieuwd naar de echte trailer.

nieuwslaatste nieuws

meest populair