Bekmambetov regisseert Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Russische Wanted-regisseur flink bezig in Hollywood.

Regisseur Timur Bekmambetov heeft tegenover Empire aangegeven dat hij de regisseur wordt voor de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Hij was eerder alleen als producent aan de film verbonden. Hij vindt het project vergelijkbaar met zijn Russische hitfilm Nightwatch (200). De productie moet deze winter beginnen en mogelijk worden er ook vervolgen gemaakt. Het moet "a very entertaining, epic history lesson" worden, aldus de Wanted (2008) regisseur.

In het artikel van Fox wordt er ook meer bekend over Bekmambetovs andere plannen. Hij wil bijvoorbeeld graag de 20th Century Fox film 20.000 Leagues Under the Sea regisseren. De film, die wordt geproduceerd door Ridley Scott, wordt de tegenhanger van het Walt Disney filmproject over Moby Dick.

Andere projecten waar de Russische regisseur aan verbonden is, zijn Red Asphalt (een 3D horror die hij beschrijft als "one big car chase"), een remake van zijn film Black Lightning en de film The Knights Templar. De laatste twee films zal hij alleen produceren. Wanted 2 staat in principe in de steigers. Het wachten is op James McAvoy, die bezig is met X-Men: First Class.



NieuwsFilm

meest populair