MGM gaat weer films maken?

Niet dat de geldproblemen voorbij zijn...

Dat MGM bijna failliet is, weet waarschijnlijk iedereen wel ondertussen, na alle uitgestelde films (denk aan Bond 23 en The Hobbit). Het bedrijf kampt met een schuld van maar liefst vier miljard dollar, en die schuld kan het bedrijf niet terugbetalen. Het lijkt er nu echter op dat MGM binnenkort weer films kan gaan maken, aangezien men bij Spyglass Entertainment al een tijdje bezig is met onderhandelen om MGM failliet te laten verklaren, en daarna te herstructureren. De CEO’s van Spyglass worden dan de nieuwe co-CEO’s van MGM.

Als dat rond is, wordt het bedrijf geherstructureerd, en dat moet ertoe leiden dat het bedrijf weer films kan gaan maken. Op dit moment is MGM er in ieder geval zeer slecht aan toe: men kan niet eens de rente over de vier miljard dollar hoge schuld betalen.

“It is unclear how much money Spyglass would need to make new movies at MGM and where the money would come from,” aldus de LA Times. Om bijvoorbeeld Bond 23 en The Hobbit te maken, heeft het bedrijf ongeveer een half miljard dollar nodig. Het is dan ook waarschijnlijk dat men gaat samenwerken met andere studios, zoals Summit, LionsGate of Warner Bros.

Mochten de plannen om het bedrijf te redden werken, dan kan het best wel eens zo zijn dat men binnen enkele maanden weer films gaat maken.



NieuwsFilm

meest populair