Algemeen

Wat wordt de grote Harry Potter cliffhanger?

Breuk tussen het eerste en tweede deel van Harry Potter and the Deathly Hallows bekendgemaakt.

door Arman Avsaroglu op 13.08.2010 om 14:47 in Algemeen
Sinds de aankondiging dat Harry Potter and the Deathly Hallows in twee delen zou worden opgesplitst, begon de speculatie over waar die breuk dan zou worden geplaatst. Entertainment Weekly heeft nu antwoord gegeven op die vraag.

Part I will end at about Chapter 24 of the book, with Voldemort gaining possession of the Elder Wand, one of the three Deathly Hallows that allow the bearer to conquer death.

Wat dit betekent is dat het tweede deel van de film voor het leeuwendeel zal bestaan uit het grote eindgevecht op Zweinstein, waar de films en boeken al vanaf het eerste deel naar toewerken.

Er zijn ook een tweetal nieuwe foto's uit de film vrijgegeven:12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Masterbrain

Avatar

Grote eindgevecht op Zweinstein, waar de films en boeken al vanaf het eerste deel naar toewerken.nou dan mag ik dus wel hoge verwachtingen hebbeb dat dit wel een grootse gevecht zal zijn dat de geld en kijken wel waard moet maken aangezien ze vanaf het eerste deel ernaar toewerken.

ik hoop dat ik na het zien van het gevecht zo er ver denk :W
of zo :N :? :Z

Aston

Avatar

Zolang ze die tienerverliefheid eruit gooien kan het alleen maar beter worden.

LuCos

Avatar

23VDV23 "Toen ik het boek las en hoorde dat de film in twee delen zou worden uitgebracht, dacht ik altijd dat het eerste deel zou eindigen bij ofwel het moment dat Harry en Hermelien ternauwernood aan Nagini en uiteindelijk Voldemort zijn ontsnapt, ofwel de ontsnapping uit het huis van Malfidus waarbij Dobby sterft."


Ja, wat grappig, mij leek het ook echt een perfecte afsluiter van het eerste deel wanneer Dobby sterft. Maar goed, hoewel ik erg naar deze film(s) uit kijk ben ik ook ontzettend bang dat het te veel gaat lijken op film 5 en 6. Die gewoon het boek (vooral film 5) keihard hebben verkracht op plekken waar je het niet graag verkracht wilt worden.

Nicole

Avatar

Judge "Al dat gedoe om een kinderboekenserie (leuk scrabble woord trouwens). Wanneer verfilmen ze de verhalen van Rupsje Nooitgenoeg? hahaha"


Tja.. niet helemaal hetzelfde ;) maar begin ook wel een beetje Potter moe te worden. Vond de eerste 4 boeken leuk om te lezen maar kreeg het 5de nooit uit. De film vond ik van boek 5 wel weer leuk, maar de laatste film vond ik echt slecht.

Wat ik vooral jammer vind is dat deze film bijna tegelijk met het 3de deel van Narnia uitkomt die maakt daardoor geen schijn van kans terwijl ik de Narnia reeks veel beter vind dan die van Harry Potter.

23VDV23

Avatar

Thiver "Ehm, niet helemaal waar. Qua chronologie komt de confrontatie met Shelob veel later dan de Slag om Helmsdiepte. The Two Towers laten afsluiten met Shelob had zodoende niet eens gewerkt, omdat je dan ook al het leegstromen van Minas Morgul en de verovering van Osgiliath zou moeten laten zien."


Klopt, maar in de boeken kwam Shelob volgens mij nog voor in The Two Towers, maar die keuze snapte ik van Peter Jackson inderdaad wel. Slechte vergelijking wellicht. Wat ik bedoel is dat er, als de gebeurtenissen worden gepresenteerd zoals ze in boek plaatsvinden, in de Deathly Hallows niet zo heel veel meer gebeurt nadat Voldemort de Elder Wand in z'n bezit heeft gekregen. Sterker nog, het enige dat dan nog rest in het binnensluipen van Zweinstein en de grote magische veldslag die daar vervolgens plaatsvind. Als je daar toch een film mee moet vullen. Toen ik het boek las en hoorde dat de film in twee delen zou worden uitgebracht, dacht ik altijd dat het eerste deel zou eindigen bij ofwel het moment dat Harry en Hermelien ternauwernood aan Nagini en uiteindelijk Voldemort zijn ontsnapt, ofwel de ontsnapping uit het huis van Malfidus waarbij Dobby sterft.

Maar nogmaals, met de volgorde van bepaald gebeurtenissen zal dus wel gesjoemeld worden.

Judge

Avatar

Al dat gedoe om een kinderboekenserie (leuk scrabble woord trouwens). Wanneer verfilmen ze de verhalen van Rupsje Nooitgenoeg? hahaha

Deweb

Avatar

benjamin "Tof, ik had altijd al gedacht dat Voldemort die de Elder Wand vasthoudt een geweldig eindshot zou zijn."


Ik dacht zelf meer dat een eindshot ala Lotr 2 terwijl ze wegrennen, achtervolgt door ...?.... mooi zou zijn. Maar dit is ook erg mooi al zie ik het anders voor me.
Voldie breekt de tombe en laat het lichaam van Dumbledore de lucht invliegen met de staf in zijn hand. We zien Voldie op de voorgrond met zijn rug naar dat beeld kijken. Eventueel met een voice over van Harry.
Dát lijkt me het ultieme hopeloze einde. De spanning stijgt, de wapens zijn gesmeed en de situatie lijkt hopeloos.

Al hoop ik wel dat ze het verhaal zo hebben aangepast dat we niet alleen nog een uur gaan kijken naar de finale op school (hoewel die tamelijk langdradig is en veel stof bevat). Dus een beetje zoals een film bij sbs de word onderbroken door Hart van Nederland: Ze hadden net zo goed die laatste pakembeet 10 minuten nog gewoon kunnen uitzenden :P. Maar zo te lezen ben ik niet de enige die dat hoopt.

Nouja, we zullen zien.

LMF "Ach, een scène die ze perfect wat eerder kunnen brengen dan in het boek."

Hoe zou dat volgens jou kunnen?

LMF

Avatar

Ach, een scène die ze perfect wat eerder kunnen brengen dan in het boek.

cedrictv

Avatar

Toff. KIjk zo hard uit naar de film. Part 2 wordt zeker geweldig als ze het een beetje fatsoenlijk verfilmen. Het grote gevecht!!!

benjamin

Avatar

Tof, ik had altijd al gedacht dat Voldemort die de Elder Wand vasthoudt een geweldig eindshot zou zijn.

Thiver

Avatar

23VDV23 "...iets wat bij LOTR gebeurde met bijvoorbeeld het hele gedoe met Shelob."

Ehm, niet helemaal waar. Qua chronologie komt de confrontatie met Shelob veel later dan de Slag om Helmsdiepte. The Two Towers laten afsluiten met Shelob had zodoende niet eens gewerkt, omdat je dan ook al het leegstromen van Minas Morgul en de verovering van Osgiliath zou moeten laten zien.

23VDV23

Avatar

Tsjonge... dat is wel érg laat in het verhaal. Ik vraag me af of ze een aantal zaken die vóór deze gebeurtenis plaatsvonden dan verplaatsen naar later in het verhaal, zodat ze nog iets hebben om het tweede deel te vullen, iets wat bij LOTR gebeurde met bijvoorbeeld het hele gedoe met Shelob.

NieuwsFilm

meest populair