Marvel kiest voor Iron Fist

Eerstvolgende "losstaande" Marvel verfilming.

Volgens de website Deadline heeft Marvel Studios een schrijver ingehuurd om een script te schrijven voor de verfilming van hun stripboek Iron Fist over de gelijknamige superheld, die buitengewoon goed is in vechtsporten en over een onhoudbare vuist beschikt. De scriptschrijver wordt Rich Wilkes, bekend van de XXX films.

De laaste keer dat we van de verfilming hoorden was zo'n jaar geleden toen er werd gemeld dat Ray Park (G.I. Joe: The Rise of Cobra, 2009) de titelrol zou spelen. Of dit nog klopt is nog onbekend. Mogelijk zien we in de film ook Luke Cage. Er staat namelijk al jaren een film in de planning over dit personage, die in de comics nauwe banden krijgt met Iron Fist. In de huidige comics is Iron Fist een lid van de New Avengers, dat bestaat uit Cage, Jessica Jones, Spider-Man, Wolverine, Ms. Marvel, Hawkeye, Mockingbird en The Thing (van de Fantastic Four).

De vraag is of de Iron Fist verfilming aansluit op de huidige en aanstaande Marvel films rond The Avengers (2012) en de afzonderlijke leden Iron Man, Thor, Captain America, Hulk en Nick Fury.



NieuwsFilm

meest populair