Bioscoop Top-10

Met een nieuwe #1! (maar niet Machete...)

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Grown Ups (2010)


GROWN UPS is een komedie over 5 vrienden die als kind samen basketbal speelden. Na vele jaren komen ze opnieuw samen bij het overlijden van hun basketbalcoach uit hun kindertijd. Samen met echtgenotes en kinderen brengen ze het weekend van 4 juli samen door in het huis aan het meer waar ze vele jaren voordien hun eerste en enige kampioenschap vierden. Ze nemen de draad terug op en ontdekken dat ouder worden niet persé synoniem staat voor 'volwassen worden'...
Bekijk de afbeelding

Machete (2010)


Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!
Bekijk de afbeelding

Inception (2010)


Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een ervaren dief, de beste in zijn vakgebied. Dat vakgebied houdt in dat hij geheimen steelt uit het onderbewuste van z'n slachtoffers, terwijl zij zich in de droomstaat bevinden, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Dit maakt Cobb een gewilde speler op het vlak van bedrijfsspionage en tegelijkertijd een internationale vluchteling. Nu krijgt hij echter de kans om alles goed te maken: een laatste opdracht kan hem zijn leven teruggeven zoals het vroeger was, maar daarvoor moet hij het onmogelijke doen: in plaats van de diefstal van een idee moeten Cobb en zijn team een idee planten in iemands geest: inception. Dit is echter nog moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt, want ze worden gedwarsboomd door een tegenstander die op elke mogelijke zet van Cobb en zijn team anticipeert.
Bekijk de afbeelding

The Last Airbender (2010)


In The Last Airbender zien we een mystieke wereld waarin verschillende stammen leven die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. Het personage Avatar is de enige die ze alle vier kan beheersen. Als deze na een aanslag door de vuurnatie verdwijnt, ontstaat er chaos. Zo'n 100 jaar later wordt de nieuwe Avater gevonden die de rust en vrede moet herstellen.
Bekijk de afbeelding

Going the Distance (2010)


Komedie waarin Erin (Drew Barrymore) en Garret (Justin Long) verzeild raken in een korte hartstochtelijke zomeraffaire. Geen van beiden verwacht dat het stand houdt wanneer Erin terug gaat naar San Fransisco en Garret in New York blijft. Of Heeft dit stel misschien toch de liefde van hun leven gevonden?
Bekijk de afbeelding

Step Up 3D (2010)

Regie: Jon Chu

Streetdanser Luke beschouwt een verlaten warenhuis in New York als zijn enige thuis. Daar komen de beste streetdansers van de hele wereld bijeen om hun dansmoves te perfectioneren.Wanneer Luke en zijn danscrew, The House of Pirates, het pand dreigen te verliezen, is hun laatste hoop gevestigd op het winnen van de World Jam- wedstrijd. Met het prijzengeld kunnen zij hun thuisbasis en danshaven behouden. Om zijn crew te versterken gaat Luke op zoek naar nieuw talent in de ondergrondse dansscene van New York. Uiteindelijk vindt hij de twee dansers die hij nodig had: de mysterieuze Natalie en Moose. Maar Nathalie draagt een geheim met zich mee dat niet alleen schadelijk is voor hun opbloeiende liefde, maar voor alles waar de Pirates hun leven aan hebben gewijd. Samen met zijn versterkte crew komt Luke tot de meest indrukwekkende dansroutine en lijkt niets hun overwinning in de weg te staan. Totdat blijkt dat hun aartsrivalen, the House of Samurai, hun routine hebben gestolen.
Bekijk de afbeelding

Piranha (2010)


Een aardbeving zorgt ervoor dat de bodem van een meer openscheurt waardoor er honderden prehistorische piranha's plots vrijkomen.
Bekijk de afbeelding

The Expendables (2010)


"The Expendables" zijn huurlingen noch geheim agenten. Ze kiezen zelf hun missies en zijn aan niets of niemand gebonden. Ze wagen hun leven niet voor het geld of voor de roem, maar omdat ze hopeloze, gruwelijke toestanden uit de wereld willen helpen. Wanneer de Verenigde Staten en enkele andere landen hen vragen om een corrupte Zuid-Amerikaanse dictator te elimineren die zijn land in een puinhoop heeft veranderd, happen ze toch toe.
Bekijk de afbeelding

Marmaduke (2010)

Regie: Tom Dey

Marmaduke, de meest geliefde Deense Dog ter wereld, was al stripheld, maar wordt nu ook een echte filmster! Deze supersized hond, die nooit ergens "past", zorgt altijd voor leven in de brouwerij bij de familie Winslow. Wanneer de familie besluit vanuit Kansas naar Californie te verhuizen, grijpt Marmaduke de kans en doet hij zich voor als de coolste en stoerste hond in het plaatselijke park. Hij wint het hart van het mooiste rashondje Jezebel, maar is dat wel echt wat hij wil? Dit is het hilarische verhaal van Marmaduke, die na een ingrijpende verandering in zijn leven pas echt volwassen wordt en zich op een gegeven moment realiseert dat zijn innerlijk, en niet al zijn fratsen, hem maakt tot een TOP DOG.
Bekijk de afbeelding

Salt (2010)


Evelyn Salt (Angelina Jolie) heeft als CIA-agente altijd gezworen haar land te verdedigen maar komt in de problemen als ze wordt beschuldigd van spionage en er beweert wordt dat ze de Amerikaanse president wilt vermoorden. Achterna gezeten door alles en iedereen probeert ze haar naam te zuiveren voordat de regering haar te pakken krijgt en elk spoor zal wissen.



NieuwsFilm

meest populair