Sneeuwwitje wordt "duister"

De titelrol van 'Brothers Grimm: Snow White' gaat misschien naar een zekere Natalie Portman.

Het ‘dark fantasy’ genre, waarbij klassieke verhalen en sprookjes worden voorzien van een gezonde dosis geweld en seks, lijkt de laatste tijd de boventoon te voeren. Dit keer is het de beurt aan Sneeuwwitje, die haar eigen duistere en volwassen filmversie zal gaan krijgen, genaamd Brothers Grimm: Snow White. In juni vernamen we al dat Brett Ratner (Rush Hour) hiermee bezig was en hier kunnen we nu wat namen aan toevoegen.

De Franse filmmaker Jean-Pierre Jeunet (Amélie) denkt er momenteel over om het project te gaan regisseren. Verder zou Natalie Portman geïnteresseerd zijn in de titelrol.

In juni zei Ratner al dat hij zal vertrekken vanuit de Disney-animatiefilm Snow White and the Seven Dwarfs uit 1937, met de bedoeling er een scherpe en komische draai aan te geven: "Dit wordt geen opa-versie van het sprookje. Bij ons zijn de dwergen dieven in plaats van mijnwerkers. Onze versie is scherper en komischer. De Disney-film, gemaakt voor mijn tijd, is soft in vergelijking met wat wij met het verhaal willen doen."



NieuwsFilm

meest populair