Wordt maffia de nieuwe hype?!

Ook Goodfellas en John Gotti worden uit de kast getrokken.

Toen in 2007 de hitserie Sopranos aan zijn einde kwam, viel de maffia-liefhebber in de diep gat. Op misschien American Gangster (2007) na werden er weinig grote misdaad-/maffiafilms uitgebracht. Het nieuws van afgelopen weken over de The Irishman (zie hier) en Cicero (hier) zal de fan goed hebben gedaan. Mogelijk worden de fans nog blijer met de berichten dat Goodfellas (1990) mogelijk een vervolg krijgt op TV en dat ook John Gotti weer een onderwerp van gesprek is voor een nieuwe film rond deze populaire "Godfather".

De Goodfellas (script)schrijver Nicholas Pileggi, schrijver van het boek Wiseguys, schijnt volgens Empire betrokken te zijn bij het ontwikkelen van een pilot voor een tv-serie die gebaseerd wordt op de klassieker van Martin Scorsese. Een nadeel zou kunnen zijn dat het eerder genoemde Sopranos al leunde op de film over "verrader" Henry Hill.

Hetzelfde Empire meldt dat John Gotti jr., de zoon van de maffia legende Gotti Sr., een film wil laten maken over zijn vader, die hoofd was van de beruchte Gambino familie. Waarom? Gotti jr. zelf: "During the past 20 years, there have been numerous made-for-television movies, books and other representations about me, my father and our family. None of these projects were done in cooperation with my family and in most cases did not accurately reflect our lives. This film will not be a mob expose, but rather the true story of my life and relationship with my father." In 1996 speelde Armand Assante de titelrol in de redelijk geliefde maffiafilm Gotti.

Overigens ging afgelopen zondag de maffia tv-serie Boardwalk Empire op HBO in première. Bekijk hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair