Algemeen

Tegenslag voor The Hobbit

Acteurs moeten hun werkzaamheden staken.

door Bram de Groot op 26.09.2010 om 17:23 in Algemeen
Afgelopen weken kregen we veel positief nieuws te horen over de casting van de probleemfilm The Hobbit. Zo maakte acteur Ian McKellen bekend dat hij (toch) als Gandalf te zien is en dat de opnames in januari moeten starten. Ook werd bekend dat de financiële problemen van MGM spoedig zijn opgelost en dat de casting voor de hoofdrol en andere Hobbits in volle gang zijn. Eindelijk goed nieuws voor de film die hoogstwaarschijnlijk geregisseerd gaat worden door Peter Jackson.

Nu lijkt 7 Unions, de Nieuw-Zeelandse beroepsvereniging voor acteurs, echter roet in het eten te gaan gooien, aangezien ze hun leden oproepen niet meer te werken voor de tweeluik, waarvan het eerste deel vermoedelijk in 2013 moet gaan uitkomen.

Volgens 7 unions willen de producenten van The Hobbit films niet voldoen aan de overeenkomsten die zijn opgenomen in de statuten van de beroepsvereniging. Ze zeggen echter wel dat er een oplossing kan komen. Zo denken ze dat de producenten snel een aanbod gaan doen aan deelnemende cast. Het grootste probleem is dat de films nog steeds geen officieel groen licht hebben, maar dat Jacksons productiemaatschappijen WingNut Films en Weta Digital wel volop met de productie bezig zijn.

Lees hier het volledige bericht dat 7 Unions heeft uitgezet.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rvanheugten

Avatar

WoUtoMatiC "FT mist een 'Like' bij reacties."


Ik kon het niet beter zeggen!! Smiley face

Overigens:
It has since been officially confirmed that development has been almost completed with only minor polishing to be done,[74] before the game is released in 2011.[73][75] Pitchford has stated that a playable demo will be released once they figure out the timing.[68]
(wikipedia)

WoUtoMatiC

Avatar

Jildert "The Hobbit wordt een beetje de Duke Nukem Forever onder de films op deze manier :'(."

FT mist een 'Like' bij reacties.

benjamin

Avatar

Zever, gezever

HertogJan

Avatar

Jildert "The Hobbit wordt een beetje de Duke Nukem Forever onder de films op deze manier :'(."


Een 2011 release dus? :D

Jildert

Avatar

The Hobbit wordt een beetje de Duke Nukem Forever onder de films op deze manier :'(.

Steve-O

Avatar

Pff, hoe lang gaat dit nog door:?

NieuwsFilm