Algemeen

Superman neemt het op tegen General Zod

Vlak na de aanstelling van regisseur Zack Snyder is nu ook de villain bevestigd.

door Jan-Peter Rook op 06.10.2010 om 12:48 in Algemeen
Het nieuws rondom de nieuwe Superman film stroomt plotseling binnen; we hoorden eerder al dat Zack Snyder was aangesteld als regisseur van de door Christopher Nolan geproduceerde film. Nu weten we ook welke villain zijn opwachting zal gaan maken: General Zod!

Volgens The Hollywood Reporter heeft David Goyer's script een connectie met de originele film van Richard Donner. Zod zal ook centraal staan in de nieuwe film. Hoewel THR het nog een gerucht noemt, is het nieuws reeds bevestigd door meerdere betrouwbare bronnen, aldus /Film.

Zod, een bedenksel van Robert Bernstein en George Papp, verscheen voor het eerst in Adventure Comics #283 in april 1961. Hij werd neergezet door Terence Stamp in Superman: The Movie en Superman II. Zijn zin “Come to me, son of Jor-El! Kneel before Zod!” is een groot deel gaan uitmaken van de hedendaagse populaire cultuur.

Verder beweert Nolan dat Goyer er eindelijk achter is hoe hij het personage Superman moet benaderen:

“..What it is, while David Goyer and myself were putting together the story for another Batman film a few years ago, you know thrashing out where we might move on from the Dark Knight, we got stuck. We were just sitting there idly chatting and he said ”by the way, I think know how you approach Superman”.. and he told me his take on it. I thought it was really tremendous. It was the first time I’ve been able to conceive of how you’d address Superman in a modern context I thought it was a really exciting idea. What you have to remember about Batman and Superman is that what makes them the best superhero characters there are, the most beloved after all this time, is the essence of who they were when they were created, when they were first developed. You can’t move too far away from that.”

Ook regisseur Snyder heeft al een eerste indruk van het verrichte werk van Nolan en Goyer:

“It’s early yet, but I can tell you that what David and Chris have done with the story so far definitely has given me a great insight into a way to make him feel modern. I’ve always felt he was kind of awesome. I’ll finish Sucker Punch and get right at it.”

Superman moet uit gaan komen in de zomer van 2012.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Masterbrain

Avatar

Hoef ik eindelijk niet meer te kale kop van lex luthor zien die niks voorstelt

spiderm8n

Avatar

Remco "Wat een onzin met name de eerste Richard Donner film is een klassieker met een erg goed verhaal. Daar is de allerlaatste film eigenlijk maar een simpel filmpje bij."


Mee eens !!!
mensen die de making of hebben gekeken weten dan ook meteen dat er voor die tijd baanbrekende effecten in zaten .... Het was de eerste keer dat men een man redelijk met overtuiging lieten vliegen .
Ook was Superman the movie de eerste Superhelden film die een echte kaskraker werd . Producers durfden daarna meer te investeren in een Sf fantasy films ... Superman is een pionier in Superhelden films die zeker deuren opende!
Bij sommige films wordt zeg maar het wiel opnieuw uitgevonden ( dat gebeurde bij The thing, Tron, The Matrix , The Abyss , Terminator 2 en Avatar etc. .. maar dus ook bij Superman the movie !!! )
.. als filmliefhebber behoor je met respect naar films te kijken ... over 20 jaar vinden we de effecten in Transformers/Avatar ook zwaar achterhaald .. maar het respect blijft !!

Decepticon

Avatar

benjamin "Ach kom, alsof de film nu om zeep is. Bovendien was Batman Begins juist een film waar de held belangrijker was dan de villain. Wie weet bewaren ze de echt nieuwe vijanden voor later."
Ik krijg er gewoon geen lekker gevoel bij, maar ik hoop dat het Snyder/Nolan/Goyer team er wat van weet te maken. Met wrede battles tussen Superman en Zod.

Remco

Avatar

jeroenpasman "
De 4e Supermanfilm is op zich best aardig hoor, Maar het is een film van anderhalf uur omdat er héél erg veel in geknipt is. Hier en daar leidt dit zelfs tot kleine continuïteitsfoutjes.

Ook de Special Effects zijn niet echt goed.
Wanneer Superman met Nucleair-Man aan het vechten is in de ruimte kun je zien dat ze op een zwarte plaat staan.
!"


Haha nee de vierde film is een beroerde film met slechte effecten mede dankzij een laag budget. Zelfs Gene Hackman is er slecht in, om over Nuclear Man nog maar te zwijgen.
De eerste film vertelde het verhaal van Superman en zijn herkomst perfect en ook de tweede was zeker vermakelijk. Daar komt bij dat de tweede film een hoop problemen kende doordat een andere regisseur het stokje overnam etc. De derde vond ik al een stuk minder. Maar Zod in de nieuwe film hoeft van mij ook niet er zijn toch wel meer villains om uit te kiezen lijkt me.

Muufley

Avatar

Die foto is één van de coolste scenes uit de tweede film :Y

benjamin

Avatar

Decepticon "Helemaal met je eens, verschrikkelijk! Kunnen ze nu niet voor 1x een andere villain nemen, die nog nooit gebruikt is :?

Ik hoop dat het wat wordt, dat ze er een film van maken, wat Batman Begins voor Batman was, maar ik heb nu het gevoel om deze film aan mij voorbij te laten gaan."


Ach kom, alsof de film nu om zeep is. Bovendien was Batman Begins juist een film waar de held belangrijker was dan de villain. Wie weet bewaren ze de echt nieuwe vijanden voor later.

jeroenpasman

Avatar

Ja, Dat klopt !

De 4e Supermanfilm is op zich best aardig hoor, Maar het is een film van anderhalf uur omdat er héél erg veel in geknipt is. Hier en daar leidt dit zelfs tot kleine continuïteitsfoutjes.

Ook de Special Effects zijn niet echt goed.
Wanneer Superman met Nucleair-Man aan het vechten is in de ruimte kun je zien dat ze op een zwarte plaat staan.

Een bekende NIT in Superman IV :
Als Superman met Nucleairman vecht vliegen zijn naar de Chinese muur, naar een Vulkaan in Zuid Amerika, en naar New York .....
Echter : Op deze 3 plekken op Aarde kán het niet tegelijk dag zijn !

Remco

Avatar

DirtyHarryCallahan "ik vond de laatste film wel leuk maar die oude echt lachwekend, ik weet ze zijn oud maar vond ze echt te erg..."


Wat een onzin met name de eerste Richard Donner film is een klassieker met een erg goed verhaal. Daar is de allerlaatste film eigenlijk maar een simpel filmpje bij.

jeroenpasman

Avatar

spiderm8n "Er zijn nu 5 Superman films geweest ....
verschillende series .....
waarvan de 2 laatste: Lois & Clark en Smallville het meest memorabele zijn.
Zowel in de films ( deel 2 ) als in de laatste 2 series komt Generaal Zod voor ....

Waarom zou je in de nieuwe film weer dezelfde schurk recyclen ?

Het lijkt wel of Supes in de afgelopen 70 jaren maar 2 vijanden had : Luthor en Zod !"


Ik vind Generaal Zod een leuk personage ! In ben benieuwd wat de regisseur ermee gaat doen !

In Lois & Clark heb ik Zod niet gezien ?
Wel Lord Nor ...... Hij droeg een Superkostuum dat van oude autobanden gemaakt leek te zijn Smiley face

jaime91

Avatar

Hell yeah helemaal top dat Supes weer een echte uitdaging voor zijn kiezen krijgt. Ja oke het zou inderdaad wel leuk geweest zijn als hij voor een hele nieuwe villian gekozen had maar dit vind ik ook zeker niet verkeerd ik bedoel alles beter dan Lex Luthor toch??Ik vraag me alleen af wie Zod nu moet gaan spelen want het is niet makkelijk om de legendarische Terence Stamp te moeten overtreffen of minstens evenaren. Vraag me verder nog 1 ding af of het alleen Zod is waar hij het tegenop moet nemen of dat dat wijf en die reus ook weer paraat zijn:}. Hmmm we zullen zien;).

Lord Voldemort

Avatar

spiderm8n "Zo zijn er nog wel meer leuke knip oogjes van vorige Supes akteurs in Smallville
( Dean Cain is al een keertje langsgekomen , Christopher Reeve himself ! , na het schijnt gaat Teri Hatcher de moeder van Lois Lane spelen in Seiz. 10 v. Smallville )"


Klopt, Dean Cain was een gekke dokter die zijn vrouw weer tot leven wou wekken. Chris Reeve zat in één van Smallville's beste afleveringen, Rosetta, waar Clark voor het eerst de naam Kal-El leert. Margot Kidder heeft ook in Smallville gespeelt als, ik geloof Swann's asistente.
En tja, Clark's moeder speelde Lana Lang in één van de Superman films.

Zelf hoop ik nog dat Brandon Routh een cameo heeft. Misschien als een toekomstige versie van Clark, dat zou echt gaaf zijn! Smiley face

PKP

Avatar

Was dat Terrence Stamp joh? Nooooooit geweten! :D

Steve-O

Avatar

Decepticon "maar ik heb nu het gevoel om deze film aan mij voorbij te laten gaan."

Apart. Natuurlijk hoop ik ook dat het de Batman Begins word voor Superman. Maar als ze Zod weer gebruiken vind ik dat in ieder geval echt niet zo erg. Jij blijkbaar welO+

Steve-O

Avatar

Hm... Ik krijg opeens een flash-back van Neo vs Mr. Smith >Smiley face
Op zich wel vet toch.. Ook iemand van Krypton met dezelfde krachten als Superman. Kan gave actie opleveren én hij ziet eruit als een mens, tenminste niet als een raar monster. Lijkt me ook niet zo gek als ze hem als main-villain gaan gebruiken.
Luthor komt sowieso, is het niet in dit deel met een (kleine) bijrol dan is het wel in het vervolg.
3D sluiten ze zeker niet uit:9
Maar Brainiac lijkt me ook nog niet zo slecht...
En dat wat Nolan zegt, dat heeft 'ie al een tijd geleden gezegd:Y

DirtyHarryCallahan

Avatar

Ik vond de laatste film wel leuk maar die oude echt lachwekend, ik weet ze zijn oud maar vond ze echt te erg...

Decepticon

Avatar

spiderm8n "Het lijkt wel of Supes in de afgelopen 70 jaren maar 2 vijanden had : Luthor en Zod !"
Helemaal met je eens, verschrikkelijk! Kunnen ze nu niet voor 1x een andere villain nemen, die nog nooit gebruikt is :?

Ik hoop dat het wat wordt, dat ze er een film van maken, wat Batman Begins voor Batman was, maar ik heb nu het gevoel om deze film aan mij voorbij te laten gaan.

spiderm8n

Avatar

Lord Voldemort "Bah. Ik vond Zod geweldig in het afgelopen seizoen van Smallville. Maar Zod als filmschurk? Hopelijk wordt het dan niet zo'n suckfest als Superman II.
Wel erg leuk dat T. Stamp de stem van Jor-El doet in Smallville. T+)"Zo zijn er nog wel meer leuke knip oogjes van vorige Supes akteurs in Smallville
( Dean Cain is al een keertje langsgekomen , Christopher Reeve himself ! , na het schijnt gaat Teri Hatcher de moeder van Lois Lane spelen in Seiz. 10 v. Smallville )

Lord Voldemort

Avatar

Bah. Ik vond Zod geweldig in het afgelopen seizoen van Smallville. Maar Zod als filmschurk? Hopelijk wordt het dan niet zo'n suckfest als Superman II.
Wel erg leuk dat T. Stamp de stem van Jor-El doet in Smallville. T+)

spiderm8n

Avatar

Er zijn nu 5 Superman films geweest ....
verschillende series .....
waarvan de 2 laatste: Lois & Clark en Smallville het meest memorabele zijn.
Zowel in de films ( deel 2 ) als in de laatste 2 series komt Generaal Zod voor ....

Waarom zou je in de nieuwe film weer dezelfde schurk recyclen ?

Het lijkt wel of Supes in de afgelopen 70 jaren maar 2 vijanden had : Luthor en Zod !

Rorschach

Avatar

Er kan maar beter weer veel kneeling in de film voorkomen dan. XD

NieuwsFilm