Darren Aronofsky wellicht voor Wolverine 2

De beste man kreeg de regiestoel aangeboden.

In augustus was er nog het nieuws dat 20th Century Fox een keus wilde maken tussen Robert Schwentke en David Slade, om X-Men Origins: Wolverine 2, te regisseren. Schwentke viel echter een tijdje geleden af, en nu blijkt dat de regiestoel aan Darren Aronofsky is aangeboden.

Dat hij werd gekozen zal waarschijnlijk te maken hebben met zijn eerdere samenwerking met hoofdrolspeler Hugh Jackman. Jackman speelde eerder namelijk in de film The Fountain, die Aronofsky regisseerde. Daar komt bij dat Aronofsky al tijden zegt dat hij graag eens een big-budget film wil maken. Tot nu toe heeft de regisseur namelijk enkel wat "moeilijkere" films gemaakt, zoals Requiem for a Dream en Black Swan. Een actiefilm als deze zou dan een flinke stap zijn voor de regisseur.

De film moet iets anders worden dan de meeste mensen ervan verwachtten: Based on a story cycle by Frank Miller and Chris Claremont, Wolverine’s adventures in martial arts will be a love story featuring a Japanese actress, I am told. “It’s a beautiful story,” says a source, “and will be very different than the first film.”

Of Aronofsky het gaat doen is nog maar de vraag, maar op dit moment zijn de onderhandelingen in volle gang. De film moet in 2011 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair