Bioscoop Top-10

Wall Street 2 heeft maar 1 week van de #1 positie mogen genieten.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)


Guardians of Ga'Hoole is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Kathryn Lasky. Het verhaal speelt zich af in het bos van Tyto, waar het koninkrijk der kerkuilen bedreigd wordt door duistere krachten.
Bekijk de afbeelding

Tirza (2010)


Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.
Bekijk de afbeelding

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)


Een gluiperige beleggingsfonds manager (Brolin) is verantwoordelijk is voor de dood van de vader van een jonge marktdeelnemer (Shia LaBeouf). Dit is de verloofde van de dochter van de onlangs vrijgelaten Gordon Gekko (Michael Douglas). Deze probeert zijn band met dochterlief te herstellen en besluit zijn toekomstige schoonzoon te helpen, door wraak te nemen op zijn vaders moordenaar.
Bekijk de afbeelding

Grown Ups (2010)


GROWN UPS is een komedie over 5 vrienden die als kind samen basketbal speelden. Na vele jaren komen ze opnieuw samen bij het overlijden van hun basketbalcoach uit hun kindertijd. Samen met echtgenotes en kinderen brengen ze het weekend van 4 juli samen door in het huis aan het meer waar ze vele jaren voordien hun eerste en enige kampioenschap vierden. Ze nemen de draad terug op en ontdekken dat ouder worden niet persé synoniem staat voor 'volwassen worden'...
Bekijk de afbeelding

The American (2010)


Jack (Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Nederlandse Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllish klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?
Bekijk de afbeelding

Resident Evil: Afterlife (2010)


Alice (Milla Jovovich) vervolgt in het vierde deel van de populaire Resident Evil films haar reis om overlevenden van het T-Virus te vinden. Ze vecht tégen zombies en vóór een veiligere wereld. Er is alleen een probleem: de Umbrella Company werkt haar nog altijd tegen. Dit keer in de vorm van haar aartsvijand Albert Wesker (Shawn Roberts). In het geruïneerde Los Angeles ontmoet ze een groep overlevenden die sinds het uitbreken van het T-virus is ondergedoken. Samen proberen ze een andere groep overlevenden te redden, die opgesloten zit in een gevangenis. Één van hen is Chris Redfield (Wentworth Miller), de broer van Claire (Ali Larter). Samen gaan ze de strijd aan met de vele zombies die hen op de hielen zitten.
Bekijk de afbeelding

Inception (2010)


Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een ervaren dief, de beste in zijn vakgebied. Dat vakgebied houdt in dat hij geheimen steelt uit het onderbewuste van z'n slachtoffers, terwijl zij zich in de droomstaat bevinden, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Dit maakt Cobb een gewilde speler op het vlak van bedrijfsspionage en tegelijkertijd een internationale vluchteling. Nu krijgt hij echter de kans om alles goed te maken: een laatste opdracht kan hem zijn leven teruggeven zoals het vroeger was, maar daarvoor moet hij het onmogelijke doen: in plaats van de diefstal van een idee moeten Cobb en zijn team een idee planten in iemands geest: inception. Dit is echter nog moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt, want ze worden gedwarsboomd door een tegenstander die op elke mogelijke zet van Cobb en zijn team anticipeert.
Bekijk de afbeelding

Devil (2010)


Bowden (Chris Messina), een detective die net van de drank af is, zit met een groepje mensen opgesloten in een lift. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen komen ze er achter dat één van hen de duivel zelf is. Een strijd op leven en dood begint. Wie zal er de lift levend verlaten?
Bekijk de afbeelding

Going the Distance (2010)


Komedie waarin Erin (Drew Barrymore) en Garret (Justin Long) verzeild raken in een korte hartstochtelijke zomeraffaire. Geen van beiden verwacht dat het stand houdt wanneer Erin terug gaat naar San Fransisco en Garret in New York blijft. Of Heeft dit stel misschien toch de liefde van hun leven gevonden?
Bekijk de afbeelding

Machete (2010)


Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!



NieuwsFilm

meest populair