The Hobbit heeft groen licht

Peter Jackson aan het roer, twee 3D films, een prijskaartje van een half miljard: dat wordt wat!

Het heeft een paar jaar geduurd, maar eindelijk is het zover: The Hobbit heeft vandaag groen licht gekregen. Het verhaal van Tolkien’s The Hobbit wordt verteld in twee delen, en beide delen worden back-to-back gefilmd door Peter Jackson, die dus inderdaad regisseur is geworden. Dat gerucht deed al de ronde sinds Guillermo del Toro enkele maanden geleden uit de productie stapte.

Ook is het definitief dat de films in 3D uitkomen. In tegenstelling tot de trend die de laatste tijd op lijkt te zijn gekomen worden de films daadwerkelijk in 3D opgenomen, en niet eerst met 2D camera’s gefilmd en vervolgens omgezet. Verder moet de megaproductie, die naar schatting zo’n half miljard gaat kosten, er waarschijnlijk voor zorgen dat studio MGM bovenop de crisis komt. Het lijkt ook waarschijnlijk dat dit gaat lukken: voor de LOTR-trilogie werd zo’n drie miljard aan bioscoopkaartjes verkocht, en daarnaast is er een nog altijd bloeiende franchise, die nu waarschijnlijk flink opleeft.

Regisseur Peter Jackson over de productie: "Exploring Tolkien's Middle-earth goes way beyond a normal film-making experience. It's an all-immersive journey into a very special place of imagination, beauty and drama. We're looking forward to re-entering this wondrous world with Gandalf and Bilbo - and our friends at New Line Cinema, Warner Brothers and MGM."

De opnames van de films beginnen in februari volgend jaar. Dat betekent dus dat de eerste film daadwerkelijk in 2012 in de bioscopen verwacht kan worden.



NieuwsFilm

meest populair