Algemeen

Nog drie Star Wars films op komst?

In de verre toekomst, in een universum ver ver weg.

door Jim Pedd op 24.10.2010 om 16:20 in Algemeen
Goed, het is oud nieuws, want de geruchten dat George Lucas nieuwe Star Wars films uit wil brengen steken om de zoveel tijd weer op, maar dat neemt niet weg dat het interessant nieuws is. Een bron van de website IESB meldt namelijk dat Lucas compleet nieuwe Star Wars films uit wil brengen. De films zouden zich in de verre toekomst moeten afspelen, lang na het verhaal van de Skywalkers, dat nu de rode draad is geweest van de zes hoofdfilms.

Het nieuws hoeft niet meteen als onzin afgedaan te worden, meldt de website. Haar bron meldde namelijk eerder, nog voordat het bekend was – en dus later bevestigd werd – dat er een PG13-rating zou komen voor Revenge of the Sith, er een live-action televisieserie zou komen en dat er van The Clone Wars een geanimeerde serie zou komen. Allemaal geruchten die later bevestigd werden.

De officiële reactie van LucasFilm is echter duidelijk. “This is, of course, completely false,” Lucasfilm spokesman Josh Kushins wrote to Wired. “George Lucas has plenty of projects to keep him busy right now — including plenty of Star Wars projects — but there are no new Star Wars feature films planned.”

Dat hoeft echter niets te betekenen, aangezien LucasFilm tot nu toe elk gerucht heeft ontkend, waaronder ook de geruchten die later waar bleken te zijn. Men ontkende bijvoorbeeld ook dat de Star Wars films in 3D uitgebracht zouden worden, maar dat werd dus ook uiteindelijk bevestigd.

Volgens de bron van IESB zou Lucas tijdens het conversieproces van The Phantom Menace weer zin hebben gekregen een nieuwe film te maken. Daarnaast zou het succes van de reeks computerspellen, de geanimeerde serie en Avatar hem motiveren.
De sequels zouden zich dus moeten afspelen in hetzelfde universum, maar dan in de verre toekomst. Waarschijnlijk worden de voortitels dan ”In the distant future, in a galaxy far far away”. Hiermee ontwijkt Lucas overigens ook wat hem dwars zou hebben gezeten bij het maken van de prequel trilogie. Toen werd hij schijnbaar creatief tegengewerkt door het feit dat het verhaal moest passen binnen de originele drie Star Wars films.

Of de films er gaan komen, en wanneer is dus nog in dubio. Mochten ze daadwerkelijk uitkomen, dan is dat waarschijnlijk pas nadat de zes films opnieuw in de bioscopen hebben gedraaid, maar dan in 3D. Ga dus maar uit van 2017.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ik vind het inderdaad zwaar slordig/belachelijk dat darth vader zogenaamd c3po gemaakt bleek te hebben, en `m dan helemaal niet meer herkend later.

En toen Oebiedoebidoebie in Star Wars r2d2 voor het eerst weer tegen kwam zag je er inderdaad ook absoluut geen spoor van dattie r2d2 (en c3po) herkende terwijl r2 nog zn naam noemde.
Hij zei alleen "i don`t remember owning a droid" wat op z`n hoogst opgevat zou kunnen worden dat ie bedoeld dat jedi`s geen bezittingen hebben, maar een warm onthaal kreeg r2 iig niet.

Verder ook waardeloos trouwens , die prequels.
Toen starwars destijds uit kwam was het (behalve alleen al een reuzestap vooruit qua FX) zo`n beetje het coolste wat er op dat moment in de hele entertainmentcultuur was.
Alles was cooler dan wat er daarvoor was ; de geluiden waren harder, met veel meer bas ook, de spaceships waren supercool designed (van binnen en van buiten), het tempo van de film was hoger, han solo was de coolste antihero (nog cooler dan dirty harry ;)) ever, stormtroopers,Vader,humor,muziek... en ga zo maar door.
(Het had zelfs een sequel die beter was dan het eerste deel)

In de prequels zijn al die elementen (op een geluidje en musicscore hier en daar na dan) juist het uiterste tegenovergestelde van cool (... voor deze tijd,en waarschijnlijk had men het vroeger ook een duffe zooi gevonden)
Een saai toneelstuk met een dure achtergrond.

Typisch voorbeeld van een creator die zijn wilde haren kwijt is geraakt en niet meer in contact staat met wat actueel en cool is.
Geeft verder ook niet , het is blijkbaar een levenscycle ; je ziet het met alle artiesten ; als ze ouder worden is het enige wat nog beter word de techniek , de rouwe passie word steeds minder blijkbaar.
Daarom zijn vroeg gestorven artiesten ook vaak legendes ; omdat ze de kans nooit hebben gekregen om ouder en saaier te worden Smiley face

Darthmar

Avatar

Thiver "Aan het eind van Revenge of the Sith laat Obi-Wan Kenobi de geheugens van R2D2 en C3PO wissen. Misschien heeft-ie dat later ook bij zichzelf gedaan? ;)"


Toch beter opletten volgens mij wordt alleen het geheugen van C3PO gewist op bevel van kapitein Antilles . Dus is de echte held van de 6 films: R2D2!

jaime91

Avatar

Thiver "Aan het eind van Revenge of the Sith laat Obi-Wan Kenobi de geheugens van R2D2 en C3PO wissen. Misschien heeft-ie dat later ook bij zichzelf gedaan? ;)"


haha ik denk het niet aangezien hij Luke en darth gewoon kende dus waarschijnlijk gewoon een filmfoutje ;)

Thiver

Avatar

DirtyHarryCallahan "een van de dingen die mij achteraf aan het denken zette was waarom in de orginele films obi wan r2 d2 niet kent maar hij in de prequel er drie films naast loopt, misschien sla ik nou de plank mis..."

Aan het eind van Revenge of the Sith laat Obi-Wan Kenobi de geheugens van R2D2 en C3PO wissen. Misschien heeft-ie dat later ook bij zichzelf gedaan? ;)

DirtyHarryCallahan

Avatar

Een van de dingen die mij achteraf aan het denken zette was waarom in de orginele films obi wan r2 d2 niet kent maar hij in de prequel er drie films naast loopt, misschien sla ik nou de plank mis...

Darthmar

Avatar

De prequel trilogie is inderdaad matig in vergelijking met het origineel. Alhoewel ik moet toegeven dat de lichtzwaargevechten indrukwekkend zijn. Ook is er niks mis met alle gevechtsscenes in de ruimtes alleen het verhaal loopt niet lekker en vooral de soms tenenkrommende dialogen. Daarnaast de verschillen met wat er in de OT wordt verteld. Luke zou dezelfde leeftijd hebben als zijn vader maar ineens is zijn vader een irritant ventje van pak hem beet 8 of zo.

Over de clonewars: het gaat mij zoals in A New Hope over gesproken wordt. Hierbij krijg ik echt het idee dat het verder terug in de tijd ligt dan 18 jaar.

Thiver

Avatar

Rooster "Wat George voor mekaar heeft gekregen met zijn megalomane gepruts, is dat geen enkel Star Wars gerelateerd nieuws, mijn ook maar in de geringste mate meer kan boeien.

Oh wacht, niet helemaal waar. Waar ik wel naar uitkijk is Star Wars: Episode 3 The Review."

Maar als George Lucas weer drie kutfilms maakt, krijgen we daar tenminste ook weer drie heerlijke videoreviews van Mr. Plinkett voor terug. Smiley face Dat zou het toch wel waard maken.

Darthmar "Na de eerste release zag Lucas de mogelijkheden van vervolg films en eventueel prequels."

Er is een citaat van een van de producenten, waarin wordt gesteld dat men bij het uitkomen van The Empire Strikes Back nog niet eens wist welke kant de serie uit zou gaan. Er was zelfs sprake van dat er nog een stuk of drie films zouden komen om alle verhaallijnen tot een goed einde te brengen: één film waarin Luke en consorten Han Solo proberen te bevrijden, één film waarin Luke op zoek gaat naar de andere Skywalker (die uiteindelijk niet Leia blijkt te zijn) en één film waarin de finale confrontatie met Darth Vader en Palpatine plaatsvindt. Uiteindelijk werd dit alles op één hoop geveegd die de titel Return of the Jedi kreeg. Maar het had dus behoorlijk anders uit kunnen pakken. Het verhaal dat de hele serie van tevoren al volledig was uitgepland is bullshit.

Darthmar "Let maar eens op in de eerste 3 delen werd nooit gesproken over de Sith."

Noch over de "prophecy of the one who will bring balance to the Force".

Darthmar "In de OT werd erg gesuggereerd dat er de clonewars al een aardig tijd achter ons liggen."

Hmmm... in A New Hope is het toch alweer een goede achttien jaar geleden. Op basis waarvan zou je zeggen dat het langer was?

huyg

Avatar

De prequels waren inderdaad niet van te voren bedacht, de originele trilogie echter was grotendeels aanwezig in de eerste ruwe versie van "The Star Wars", een boekwerk van ruim 200 pagina's, met de hand geschreven. Toen duidelijk werd dat dit niet te filmen was, besloot men om de eerste acte te nemen en dat te bewerken tot de eerste Star Wars film.
Een en ander staat uitvoerig beschreven in 'The making of Star Wars' door JW Rinzler. Voor de liefhebber, een schitterend boek met het complete verhaal achter de eerste SW met honderden foto's en concept tekeningen. 'The making of The Empire Strikes Back' is onlangs verschenen.

BayHarbourButcher

Avatar

DirtyHarryCallahan "verfilm dan the force unleashed, of laat het gewoon hierbij want denk dat zelfs de spellen een hoger niveau (verhaal) halen dan episode 1..."


Zou wel tof zijn Smiley face Uiteraard moet Sam Witwer dan net als in de games Starkiller spelen!

afbeelding

Darthmar

Avatar

Golden Ghost "George heeft het orginele verhaal geschreven voor 9 delen. Er is toen voor gekozen om deel 4 als eerste uit te brengen omdat dat deel het meest op zichzelfstaand was mocht het een flop worden en er dus geen verdere films gemaakt zouden worden.

Van de orginele 9 zijn er nu dus 6 daadwerkelijk verfilmd. Ik zeg laat de volgende 3 maar komen."


Zo ver ik weet is dit niet waar. Het eerste deel heette gewoon Star Wars pas bij een rerelease werd het Star Wars: A New Hope. Na de eerste release zag Lucas de mogelijkheden van vervolg films en eventueel prequels. Let maar eens op in de eerste 3 delen werd nooit gesproken over de Sith. In een boek werd zelfs gehint op een relatie tussen Luke en Leia. Uiteindelijk schreef hij deel 5 en deel 6.
Je kan het trouwens ook merken aan de fouten in de prequel trilogie. Als je het van te voren allemaal had uitgedacht waarom klopt er niks van de overgang van prequel naar originele trilogie. In de OT werd erg gesuggereerd dat er de clonewars al een aardig tijd achter ons liggen. Ook worden in alle boeken (goedgekeurd door Lucas himself) gesproken over een oorlog tussen diverse clonemeester waaronder Palpatine.
Ik geloof er dus niks van dat hij het helemaal van te voren heeft uitgedacht.

MertK

Avatar

Golden Ghost "George heeft het orginele verhaal geschreven voor 9 delen. Er is toen voor gekozen om deel 4 als eerste uit te brengen omdat dat deel het meest op zichzelfstaand was mocht het een flop worden en er dus geen verdere films gemaakt zouden worden.

Van de orginele 9 zijn er nu dus 6 daadwerkelijk verfilmd. Ik zeg laat de volgende 3 maar komen."


Laat me raden, SuperShadow? Ik zal je zeggen die "SuperShadow" verteld gewoon leugens en ik zou me niet laten voorliegen als ik jou was. Jammer, maar toch de waarheid.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Verfilm dan the force unleashed, of laat het gewoon hierbij want denk dat zelfs de spellen een hoger niveau (verhaal) halen dan episode 1...

LMF

Avatar

Naar de verre toekomst? Naar het verre verleden ja. Verfilming of miniserie van Knights of the Old Republic, dat moet er komen!

Golden Ghost

Avatar

George heeft het orginele verhaal geschreven voor 9 delen. Er is toen voor gekozen om deel 4 als eerste uit te brengen omdat dat deel het meest op zichzelfstaand was mocht het een flop worden en er dus geen verdere films gemaakt zouden worden.

Van de orginele 9 zijn er nu dus 6 daadwerkelijk verfilmd. Ik zeg laat de volgende 3 maar komen.

BuckRogers

Avatar

Ik geloof er niks van, maar het zou wel heel vet zijn. Laten we in ieder geval wel hopen dat hij ze dan niet zelf regisseert.

skullsplitter

Avatar

Lord Voldemort "Je kan wel gaan zeuren over uitmelken dit uitmelken dat, maar dat verandert niks aan het feit dat ik hier gewoon ontzettend veel zin in heb!"

Als NIETS meer herkenbaar is als Star Wars behalve de namen, dan heb ik hier geen trek in. De prequels hadden ook veel beter bij de oldies kunnen aansluiten en daardoor een sterkere film kunnen opleveren, maar niemand die Lucas, die overigens notoir onzeker is, een weerwoord geeft uit vrees hem ontstemd te doen maken.

En toch had de zin "George, dit is misschien niet zo'n goed plan" af en toe hem terug naar de realiteit kunnen halen.

Havoc

Avatar

Dit is gister al ontkend.

El_Mariachi

Avatar

Prowse? Was de oude Anakin niet Sebastian Shaw?

Tja. Volgend jaar komen de films op Blu-ray. Maar dat zal wel niet (ook) de oorspronkelijke versies betreffen. Die vindt Lucas de moeite niet waard van het overzetten, dacht ik gelezen te hebben (op FilmTotaal?). Wel met deleted scenes, voor het eerst. Argh! Ik heb die films al, het betere beeld hoeft van mij niet zo nodig, maar verdikke - interessante nieuwe extra's!

benjamin

Avatar

Rooster "Wat George voor mekaar heeft gekregen met zijn megalomane gepruts, is dat geen enkel Star Wars gerelateerd nieuws, mijn ook maar in de geringste mate meer kan boeien."


Oef, dan ben ik toch niet de enige die die laatste films complete rommel vind: slecht acteerwerk (vooral van Christensen en Portman), belabberde dialogen, zwakke actie en Jar Jar Binks. Als die eerste drie films er nooit geweest waren, zou iedereen dit trouwens slecht gevonden hebben.

Steve Harwin

Avatar

En nog belangrijker: met David Prowse aan het einde van het laatste deel. En zonder dat irritante Ewok-liedje. En met "Lapti Nek"

SJRSVLDT

Avatar

Rorschach "Kan die eerst nog even de originele trilogie uitbrengen op blu-ray in originele staat (dus zonder 'Greedo Shooting First' etc.), dank u."


Inderdaad!

Rorschach

Avatar

Kan die eerst nog even de originele trilogie uitbrengen op blu-ray in originele staat (dus zonder 'Greedo Shooting First' etc.), dank u.

Lord Voldemort

Avatar

Je kan wel gaan zeuren over uitmelken dit uitmelken dat, maar dat verandert niks aan het feit dat ik hier gewoon ontzettend veel zin in heb!

jaime91

Avatar

Ja weet niet goed wat ik hier van moet vinden. Ja ik vind het heeel tof mocht het uiteindelijk gebeuren dat ze verder gaan met de Starwars saga alleen vind ik het om 2 redenen weer heel erg jammer en dat is dat we daar dan zo focking lang op moeten wachten omdat Lucas eerst per se die oude films weer opnieuw moet gaan uitbrengen en ik vind het jammer dat ze niet dan niet verder gaan waar ze gebleven waren dus met de kids van Luke en Leia enzo maar goed er is nog niks bevestigd dus ik wacht in spanning af.

Spider-fan

Avatar

Dan zal ie toch moeten opschieten. Hij is de jongste niet meer, en met zijn tempo, met steeds jaren tussen elk deel nog een hele trilogie maken...

Rooster

Avatar

Wat George voor mekaar heeft gekregen met zijn megalomane gepruts, is dat geen enkel Star Wars gerelateerd nieuws, mijn ook maar in de geringste mate meer kan boeien.

Oh wacht, niet helemaal waar. Waar ik wel naar uitkijk is Star Wars: Episode 3 The Review.

SJRSVLDT

Avatar

Verrassend..;)

BatMotor

Avatar

Ik vind Starwars echt super tof,ik heb nooit begrepen dat het karakter 'Darth Maul' maar in 1 film mocht meespelen want ik vond het echt een super karakter.Hopen maar dat het gerucht klopt van Georgie,het is nog altijd beter dan je 6 oude films duizende keren her uitbrengen.

NieuwsFilm

meest populair