Nog drie Star Wars films op komst?

In de verre toekomst, in een universum ver ver weg.

Goed, het is oud nieuws, want de geruchten dat George Lucas nieuwe Star Wars films uit wil brengen steken om de zoveel tijd weer op, maar dat neemt niet weg dat het interessant nieuws is. Een bron van de website IESB meldt namelijk dat Lucas compleet nieuwe Star Wars films uit wil brengen. De films zouden zich in de verre toekomst moeten afspelen, lang na het verhaal van de Skywalkers, dat nu de rode draad is geweest van de zes hoofdfilms.

Het nieuws hoeft niet meteen als onzin afgedaan te worden, meldt de website. Haar bron meldde namelijk eerder, nog voordat het bekend was – en dus later bevestigd werd – dat er een PG13-rating zou komen voor Revenge of the Sith, er een live-action televisieserie zou komen en dat er van The Clone Wars een geanimeerde serie zou komen. Allemaal geruchten die later bevestigd werden.

De officiële reactie van LucasFilm is echter duidelijk. “This is, of course, completely false,” Lucasfilm spokesman Josh Kushins wrote to Wired. “George Lucas has plenty of projects to keep him busy right now — including plenty of Star Wars projects — but there are no new Star Wars feature films planned.”

Dat hoeft echter niets te betekenen, aangezien LucasFilm tot nu toe elk gerucht heeft ontkend, waaronder ook de geruchten die later waar bleken te zijn. Men ontkende bijvoorbeeld ook dat de Star Wars films in 3D uitgebracht zouden worden, maar dat werd dus ook uiteindelijk bevestigd.

Volgens de bron van IESB zou Lucas tijdens het conversieproces van The Phantom Menace weer zin hebben gekregen een nieuwe film te maken. Daarnaast zou het succes van de reeks computerspellen, de geanimeerde serie en Avatar hem motiveren.



De sequels zouden zich dus moeten afspelen in hetzelfde universum, maar dan in de verre toekomst. Waarschijnlijk worden de voortitels dan ”In the distant future, in a galaxy far far away”. Hiermee ontwijkt Lucas overigens ook wat hem dwars zou hebben gezeten bij het maken van de prequel trilogie. Toen werd hij schijnbaar creatief tegengewerkt door het feit dat het verhaal moest passen binnen de originele drie Star Wars films.

Of de films er gaan komen, en wanneer is dus nog in dubio. Mochten ze daadwerkelijk uitkomen, dan is dat waarschijnlijk pas nadat de zes films opnieuw in de bioscopen hebben gedraaid, maar dan in 3D. Ga dus maar uit van 2017.



NieuwsFilm

meest populair