Life of Pi komt er dan toch!

Ang Lee vindt een hoofdrolspeler en de nodige miljoenen voor deze prestigieuze spektakelfilm.

Al tien jaar is men nu bezig een verfilming van het boek Life of Pi van Yann Martel van de grond te krijgen. Regisseurs als Jean-Pierre Jeunet, M. Night Shyamalan en Alfonso Cuaron deden allen een poging, maar stuitten op onoverbrugbare problemen, met name vanwege de hoge kosten die met de film gepaard gaan.

Maar nu is het regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger, Hidden Dragon) dan eindelijk gelukt om de nodige miljoenen bij elkaar te sprokkelen bij Fox. Het budget voor de film, die met 3D camera's zal worden opgenomen, zal tussen de 50 en 70 miljoen euro bedragen. Een hoofdrolspeler heeft Lee ook al gevonden: de Indiase debutant Suraj Sharma die de hele film op zijn schouders zal moeten dragen doordat de hoofdpersoon vrijwel nooit uit beeld verdwijnt.

Life of Pi, winnaar van de Man Booker Prize, is een boek dat aan de ene kant ontzettend filmisch is geschreven, maar filmmakers anderzijds ook voor grote uitdagingen stelt. Het boek vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Martel speelt in het boek met de dunne scheidslijn tussen realiteit en fantasie, waardoor je nooit precies doorhebt wat nu echt en wat verzonnen is.



NieuwsFilm

meest populair