Algemeen

Releasedata Avatar 2 en 3 bekend!

James Cameron maakt van de sequels zijn eerstvolgende projecten.

door Arman Avsaroglu op 27.10.2010 om 15:27 in Algemeen
Hoewel het leek alsof James Cameron nog even wilde wachten met de onvermijdelijke sequel op Avatar, is hij toch van dat plan teruggekomen en maakt Variety vandaag bekend dat Cameron de sequel op Avatar tot zijn eerstvolgende project heeft gemaakt.

Cameron heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Fox voor Avatar 2 en Avatar 3. Het is de bedoeling dat de tweede Avatar in december van 2014 in de bioscopen verschijnt en het derde deel exact een jaar later.

James Cameron zal begin volgend jaar beginnen aan de scripts voor de twee films, maar heeft nog niet besloten of hij de twee sequels gelijktijdig wil opnemen of toch individueel van elkaar. Dit had Cameron zelf te melden over de films:

It is a rare and remarkable opportunity when a filmmaker gets to build a fantasy world, and watch it grow, with the resources and partnership of a global media company. 'Avatar' was conceived as an epic work of fantasy – a world that audiences could visit, across all media platforms, and this moment marks the launch of the next phase of that world. With two new films on the drawing boards, my company and I are embarking on an epic journey with our partners at Twentieth Century Fox. Our goal is to meet and exceed the global audience's expectations for the richness of 'Avatar's' visual world and the power of the storytelling. In the second and third films, which will be self contained stories that also fulfill a greater story arc, we will not back off the throttle of 'Avatar's' visual and emotional horsepower, and will continue to explore its themes and characters, which touched the hearts of audiences in all cultures around the world. I'm looking forward to returning to Pandora, a world where our imaginations can run wild.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Otmeister

Avatar

Nog meer bagger...
En niet eens 1, maar 2 opvolgers...

:(

Nieuw cultureel dieptepunt...

:(

Decepticon

Avatar

Steve Harwin "3d-tv gaat volgens mij toch echt niet doorbreken.
Elke 2 jaar (normaalgesproken rond EK / WK voetbal) komt er weer een nieuwste ontwikkeling die het 'helemaal gaat worden': breedbeeld, ambilight, HDTV en nu dus 3DTV. Alles op tv zou breedbeeld uitgwzonden gaan worden, jaja. En ik zie niet zoveel ambilight televisies meer de laatste tijd..."
Ja, klopt helemaal. Nog lang niet alles wordt in breedbeeld uitgezonden, laat staan HD. De tv omroepen zullen net Hd camera's hebben aangeschafd en nu zeker 3D camera's kopen, reken daar maar niet op.

Tja ambilight, wie wil dat nu, dat is hoogst irritant en erg storend als je een film kijkt.

Steve Harwin

Avatar

3d-tv gaat volgens mij toch echt niet doorbreken.
Elke 2 jaar (normaalgesproken rond EK / WK voetbal) komt er weer een nieuwste ontwikkeling die het 'helemaal gaat worden': breedbeeld, ambilight, HDTV en nu dus 3DTV. Alles op tv zou breedbeeld uitgwzonden gaan worden, jaja. En ik zie niet zoveel ambilight televisies meer de laatste tijd...

On topic: ik ben wel benieuwd naar Avatar, maar niet zo erg dat ik niet kan wachten. We zullen er tzt wel weer heel veel nieuws over te zien krijgen in de aanloop naar nr 2.

chocoprince

Avatar

Nog een zwarte dag in de filmgeschiedenis.
gadverdamme wat een slecht nieuws

Lepe2009

Avatar

Dit vind ik nou jammer! De CGI is echt goed gedaan maar ik ben meer de persoon van het verhaal en dat zat er niet in. Heel jammer dat er nu zelfs 2 vervolgen moeten komen, ik hoop dat ze de extra jaren meer aan het verhaal gaan werken dan kan het leuk worden. Om eerlijk te zijn heb ik de eerste niet in de bioscoop gezien of gekocht/gehuurd, ik heb hem geleend van een vriend en ik ben blij dat ik er geen geld aan heb uit gegeven.

wyatt earp

Avatar

Tjah, je kunt niet ff snel in een jaartje een vervolg op Avatar in elkaar flanzen. Niet als je ook nog een goede film wilt. Vrij logisch dat je dan een paar jaartjes moet wachten.

benjamin

Avatar

Nog lang wachten, maar bon, voor de eerste was het 12 jaar.

dakai-world

Avatar

Haha idem bij mij
Avatar heeft een gigantische mooie indruk op me achter gelaten en verheug me wel op 2 en 3:P
Maar dat wachten laat ik wel over voor zomer 2014 :P
Als we er nog zijn tenminste
*Bid dat maya's rekenfout heeft gemaakt*

Banned

Avatar

Off Topic : Toy Story 3 in beglië pas vanaf 24 november te koop...

Annefleur

Avatar

Ach.. als we sommige volksstammen moeten geloven dan zijn we der straks niet eens meer.. dus ik kijk nog maar even naar de films die was recenter zijn! :9

Bram

Avatar

De filmkerst wordt leuk vanaf 2012!
2012: The Hobbit 1
2013: The Hobbit 2
2014: Avatar 2
2015: Avatar 3

Decepticon

Avatar

spiderm8n "breekt wel door als je het brilletje niet meer nodig hebt !!!!!!

( men dacht dat de breedbeeld tv ook niet zou aanslaan .... )"
Mijn electro leveranciertje zei maandag dat Toshiba bezig is met een brilloze 3D tv, maar is nog erg duur om te ontwikkelen/produceren.
Maar je hebt er niks aan als er geen 3D content is/komt.

Ik hoop en denk dat de 3D hype nog wel overwaait, 3D is niet te vergelijken met breedbeeld. Mensen hebben de ogen naast elkaar staan, en hebben dus 'breedte-visie', dus was breedbeeldtechniek een onvermijdelijke en logische stap in tv kijken, 3D is en blijft een sneue gimmick. Het wordt pas interessant als we om het beeld/een projectie heen kunnen lopen.

OT: Mijn geld krijgt Cameron iig niet!

spiderm8n

Avatar

AVGN "3dtv zal nooit doorbreken"


breekt wel door als je het brilletje niet meer nodig hebt !!!!!!

( men dacht dat de breedbeeld tv ook niet zou aanslaan .... )

Golden Ghost

Avatar

AVGN "3dtv zal nooit doorbreken"

Gebaseerd op? Ik denk namelijk dat het wel degelijk zal doorbreken op het moment dat het betaalbaar wordt om een 3d tv zonder bril aan te schaffen en het ze lukt om de kijkhoek te vergroten.

AVGN

Avatar

BatMotor "Die cameron word rijker en rijker,maar of het zo'n goed idee is om deel 2 & 3 zo snel achter mekaar te maken is de vraag,maar een bak met geld zal die zeker verdienen zoals nooit tevoren,benieuwd of die nog een indruk kan achterlaten nou dat 3D niet echt meer het nieuwste van het nieuwste is,en binnenkort iedereen weer een 3D tv'tje in z'n huisje boompje beestje heeft staan :D. Ja kan die nog een bepaald soort van revolutionaire inbreng kunnen geven in z'n Avatar wereld? we zullen zien,maar geef mij maar de SW Saga."


3dtv zal nooit doorbreken

BatMotor

Avatar

Die cameron word rijker en rijker,maar of het zo'n goed idee is om deel 2 & 3 zo snel achter mekaar te maken is de vraag,maar een bak met geld zal die zeker verdienen zoals nooit tevoren,benieuwd of die nog een indruk kan achterlaten nou dat 3D niet echt meer het nieuwste van het nieuwste is,en binnenkort iedereen weer een 3D tv'tje in z'n huisje boompje beestje heeft staan :D. Ja kan die nog een bepaald soort van revolutionaire inbreng kunnen geven in z'n Avatar wereld? we zullen zien,maar geef mij maar de SW Saga.

B@chelor

Avatar

Fijn. Dus tot die tijd (tot ze gaan filmen en gaan casten) geen Avatar nieuws!! Yes!

Steve-O

Avatar

Gelijktijdig lijkt me logischer als ze een jaar na elkaar uit moeten komen. Maar we hebben het dan wel over 2014 & 2015!!!!! Dus het zou op zich wel kunnen om ze niet back2back op te nemen....
Ik wil ze zeker zien en ben er erg benieuwd naar:Y

Chica16f

Avatar

Ondanks Avatar-oververmoeidheid ben ik toch benieuwd naar deze vervolgen. Hopelijk overtreft Cameron zichzelf nogmaals en steekt hij nu meer aandacht in het verhaal!

timdekw

Avatar

Dat duurt nog wel even dus, maar als de films net zoveel indruk op me maken als de eerste dan is het het wachten zeker waard. Maar ik ga me eerst maar verheugen op films die iets eerder verwacht worden Smiley face (Harry Potter bijvoorbeeld :D)

NieuwsFilm

meest populair