Spielberg voor Oldboy remake?

Andere mogelijke regisseurs zouden Matthew Vaughn en Danny Boyle zijn.

Oldboy stond onlangs nog op nummer tien in de FilmTotaal Top 100. Een paar maanden geleden was er al nieuws over een mogelijke remake van de film, onder regie van Steven Spielberg en met Will Smith in de hoofdrol, maar niet veel later bleek dit project van de baan.

Nu lijkt het er echter weer op dat dit niet het geval zal zijn. Productiemaatschappij Madate Pictures zou de nieuwe versie van Mark Protosevich's scenario graag verfilmd willen zien, en de regie zou mogelijk wederom voor Spielberg zijn. Als hij echter zou besluiten dat niet te doen, zouden Matthew Vaughn of Danny Boyle nog op de lijst staan. Let wel: het is een shortlist die nog is samengesteld voordat de producers het nieuwe scenario hebben gelezen.

Old Boy gaat over Oh Dae-Su, een doodgewone man, tot zijn vrouw en dochtertje worden ontvoerd. Als hij bijkomt in een geïmproviseerde gevangenis ziet hij dat zijn vrouw is vermoord, een daad waarvan de politie hem verdenkt. Vijftien jaar lang zit Dae-Su in zijn gevangenis, totdat hij op een dag wakker wordt met een rijkelijk gevulde portemonnee en mobiele telefoon.

NieuwsFilm

meest populair