Algemeen

Lowbudgetfilm Roland Emmerich opgedoekt

De hevige strijd tussen de 'found footage' films maakt een slachtoffer.

door Jeffrey op 10.11.2010 om 15:44 in Algemeen
Een goede week nadat bekend raakte dat Roland Emmerich (2012) een film zou regisseren met een budget van nauwelijks vijf miljoen dollar (sinds 1994 heeft de man geen film meer gemaakt die minder dan honderd miljoen dollar kostte) komt The Hollywood Reporter met het nieuws dat het project is afgeblazen.

The Zone zou een zogenaamde 'found footage' film worden over een invasie van aliens, met een onbekende cast. Een officiële reden voor het opdoeken van de film is er niet. Vermoed wordt dat
The Zone het onderspit heeft moeten delven voor rivaliserende projecten zoals Apollo 18, een 'found footage' film van regisseur Trevor Camwood met Timur Bekmambetov als producent. Apollo 18 mikt op een release in maart, en zou dus net voor The Zone uitgebracht worden.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spiderm8n

Avatar

SJRSVLDT "Ja wat wil je zelf.. Als de film zo'n laag budget heeft moet Emmerich zich weten te redden met creativiteit, originaliteit en een sterke uitwerking van een goed verhaal, een verloren zaak dus."


...Heren vergeet niet dat Emmerich ooit eens was begonnen met low budget films ... toen moest ie het dus echt hebben van zijn creativiteit en vindingrijkheid ... goede voorbeelden : Universal soldier , moon 44 en Stargate ( was weliswaar wel hoger dan 5 miljoen ... maar toch voor SF blockbuster begrippen een mager budget ! )
... we weten allemaal wat er verder gebeurde met geestekindje stargate!

Let op alle 3 de films ook door hem bedacht ( samen met D. Devlin )
.. getuigt wel van enige creativiteit !!!!

Masterbrain

Avatar

Als ik als reggieseur een film zo veel inzet en tijd en lust geef en achteraf hoor dat het niet meer doorgaat dan zou ik toch doordraaien.


Emmerich alles voor niets geweest ,maar je houdt je zeker gedeist met de zakken.

Proxima

Avatar

SJRSVLDT "Ja wat wil je zelf.. Als de film zo'n laag budget heeft moet Emmerich zich weten te redden met creativiteit, originaliteit en een sterke uitwerking van een goed verhaal, een verloren zaak dus."


lol

SJRSVLDT

Avatar

Ja wat wil je zelf.. Als de film zo'n laag budget heeft moet Emmerich zich weten te redden met creativiteit, originaliteit en een sterke uitwerking van een goed verhaal, een verloren zaak dus.

NieuwsFilm

meest populair