Wellicht binnen afzienbare tijd nieuwe Dune

Of Paramount besluit het project door te zetten, of verliest de rechten.

Het is nog altijd niet zeker of Dune er gaat komen, maar nu wordt er extra druk gezet op Paramount Studios. Deze druk komt vanuit de rechtenhouders op het boek van Frank Herbert, Frank Herbert Estate en ABC. Enkele jaren geleden kocht de studio namelijk tijdelijk de rechten op het boek, en investeerde al duizenden dollars in de productie. Nu wordt er extra druk op de ketel gezet: als Paramount niet zorgt dat in de lente van het volgende jaar begonnen wordt met de productie, gaan de rechten weer op de markt.

Dit vertelde de huidige producer, Richard Rubinstein. “We don’t want to extend an option and watch the studio take seven years. This is on a short tether. It’s a major book franchise, you can’t walk into a store and not see a shelf full of Dune books.”

Men heeft dus geen zin om nog eens lange tijd te wachten op de studio. Nu kan Paramount dus enkele dingen doen: of de productie daadwerkelijk beginnen, of ermee stoppen, waarmee ze het geld dat al geïnvesteerd is, kwijt zijn.

Wellicht besluit men dus om de film, met een prijskaartje dat boven de honderd miljoen dollar ligt, volgend jaar al te maken.



NieuwsFilm

meest populair