Vrouwelijke hoofdrol The Great Gatsby lijkt gevonden

Wie speelt naast Leonardo diCaprio in de nieuwe film van Baz Luhrmann (Moulin Rouge)?

De vrouwelijke hoofdrol in The Great Gatsby, de nieuwe film van Australische regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Romeo + Juliet) is een gewilde. Veel bekende actrices hebben hun interesse geuit in de rol, onder wie Keira Knightley, Scarlett Johansson en Amanda Seyfried.

Maar nu lijkt een hoofdrolspeelster dan toch echt te zijn gevonden. De Britse Carey Mulligan, bekend van An Education en Wall Street: Money Never Sleeps, is namelijk de eerste kandidaat van Baz Luhrmann. Zij moet de rol spelen van Daisy Buchanan, de grote liefde van Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio).

The Great Gatsby is gebaseerd op het bekende boek van F. Scott Fitzgerald dat door de jaren heen al meerdere malen is verfilmd. Het boek speelt zich af in de roaring twenties in de Verenigde Staten, toen alles economisch meezat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway, die de wereld van de miljonair Jay Gatsby ineen ziet storten omdat hij geobsedeerd is zijn grote liefde Daisy Buchanan voor zich terug te winnen.



NieuwsFilm

meest populair