Liam Neeson inderdaad in Wrath of the Titans

En blijkbaar beseft men dat er nogal wat scheelde aan de eerste film.

Goed, het is weinig verrassend, maar acteur Liam Neeson blijkt daadwerkelijk een rol te gaan spelen in het vervolg op het succesvolle, doch bekritiseerde Clash of the Titans. De film deed het ondanks de vele kritiek goed in de bioscopen: met een budget van zo’n 125 miljoen dollar, schraapte de productie bijna een half miljard bij elkaar in de box office. Het vervolg, onder de titel Wrath of the Titans, bleek dus al vrij snel onvermijdelijk.

De titel voor het vervolg is wel vreemd. Strikt genomen kwamen er namelijk géén Titanen in de eerste film voor, zoals deze wel in de Griekse mythologie voorkwamen. Maar goed, wellicht brengt dit deel hoop. Dit lijkt namelijk wel zo te zijn, gezien de woorden van Neeson.

“I’ve only read half of the script and there is still some work being done—they’re on script 10—but I think it’s going to be some kick-ass stuff and a very human story to it,” vertelde hij tijdens een interview. Het feit dat de teller nu op versie tien staat voor het scenario, wijst erop dat men waarschijnlijk beseft dat het een en ander scheelde aan de eerste film.

Of de film in 3D opgenomen gaat worden is Neeson niet bekend: ”I don’t know the answer to that.” Wel bevestigde hij dat de opnames van de film in maart zullen beginnen.

Wrath of the Titans wordt geregisseerd door Jonathan Liebesman. Naast Neeson hebben ook Sam Worthington, Gemma Arterton en Ralph Fiennes getekend voor het vervolg. Verder zou men graag willen dat acteur James Franco de rol van Agenor spelen, die gerelateerd is aan de God Poseidon. Javier Bardem wordt genoemd voor de rol van Ares, de Griekse God van oorlog.

De bioscooprelease van Wrath of the Titans staat gepland voor in de lente van 2012.



NieuwsFilm

meest populair