Social Network beste film 2010

De film van David Fincher heeft op dit moment de beste papieren voor Oscargoud.

The Social Network, de film van David Fincher over Mark Zuckerberg en de ontstaansgeschiedenis van Facebook, blijft maar prijzen winnen. Afgelopen week werd de film door de National Board of Review bekroond tot beste film van het jaar, en ook andere critici zien het wel zitten in The Social Network.

Afgelopen weekend werd de film namelijk door de filmcritici van New York, Boston en Los Angeles uitgeroepen tot beste film van het jaar. Al deze drie instanties kozen afgelopen jaar voor The Hurt Locker als beste film, en die zou uiteindelijk ook de Oscar winnen.

Andere personen/films die het goed doen in het prijzencircus van dit jaar zijn Natalie Portman in Black Swan, die twee van de drie acteerprijzen won (LA koos voor de Zuid-Koreeanse Kim Hye-Ja voor haar rol in Mother) en Toy Story 3, die drie keer tot beste animatiefilm werd verkozen. Op het vlak van beste acteur lijkt het spannender te worden, omdat Colin Firth, James Franco en Jesse Eisenberg alledrie eenmaal tot beste werden verkozen.

NieuwsFilm

meest populair