George Clooney vervangt Robert Downey Jr. in Gravity

Acteur zal tegenover Sandra Bullock staan in het door problemen geplaagde sci-fi drama van Alfonso Cuaron.

De soap rondom Gravity lijkt dan eindelijk te zijn afgelopen. De film van regisseur Alfonso Cuaron zou in eerste instantie Angelina Jolie en Robert Downey Jr. in de hoofdrollen hebben, maar Jolie besloot zich terug te trekken en omdat het uitstel zo lang duurde, had ook Downey geen tijd meer.

Een zoektocht naar een nieuwe vrouwelijke hoofdrolspeelster werd door Warner Bros. in gang gezet, wat uiteindelijk leidde tot de komst van Sandra Bullock. Nu is dan ook de laatste ontbrekende rol ingevuld, want George Clooney heeft getekend voor een rol in de film. Zijn rol is overigens veel kleiner dan die van Bullock, omdat het verhaal zich met name richt op haar personage.

Gravity vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde en haar dochter weer in de armen te sluiten.



NieuwsFilm

meest populair