2012 belachelijkste sci-fi film ooit

Volgens de NASA houdt de film wetenschappelijk gezien absoluut géén steek.

Naast een stuk of wat wagentjes op Mars, flink wat satellieten en nog een boel andere ruimte-gerelateerde projecten, houdt de NASA zich ook bezig met films. Een speciaal daarvoor aangestelde commissie heeft gekeken welke sci-fi film wetenschappelijk gezien het meest belachelijk is. Hieruit bleek dat dit de film 2012 is, van regisseur Roland Emmerich. Donald Yeomans, hoofd van een van de vele NASA-missies, noemde de film een "exceptional and extraordinary case of bad science on the big screen."

Dat gevoel gaat zelfs zover dat de NASA besloot een speciale website te maken om de dingen zoals ze in de film gepresenteerd worden te ontkrachten. Maar 2012 is niet de enige film die volgens de NASA wetenschappelijk gezien geen steek houden: ook Armageddon, The 6th Day, Volcano en Chain Reaction worden genoemd.

Daarnaast heeft de NASA een tijdje geleden ook een lijst gemaakt met sci-fi films die juist wel steek houden. Bovenaan de lijst stonden onder andere Jurassic Park, Gattaca, Contact, Metropolis en de oude versie van The Day The Earth Stood Still.

Overigens erkende men natuurlijk wel dat een science fiction film niet per definitie wetenschappelijk hoeft te kloppen, om toch onderhoudend te zijn.



NieuwsFilm

meest populair