Algemeen

Alweer belangrijke prijzen voor The Social Network

Film van David Fincher wint de felbegeerde Critics Choice Awards, hoewel Inception er met de meeste prijzen vandoor gaat.

door Arman Avsaroglu op 15.01.2011 om 13:50 in Algemeen
Hoewel we een paar weken terug nog op weg leken naar een spannende Oscarrace dit jaar, lijkt het nu op dat de spanning langzaam maar zeker wegebt uit het jaarlijkse prijzencircus. Waar verwacht werd dat The King's Speech en The Social Network tot het einde toe aan elkaar gewaagd zouden blijven, moeten we constateren dat The Social Network op dit moment de vloer aanveegt met alle competite.

Gisteravond won de film van David Fincher de belangrijke Critics Choice Awards, voorheen bekend als de Broadcast Film Critics Association Awards. The Social Network werd bekroond met de prijzen voor beste film, regie, scenario van Aaron Sorkin en originele muziek van Trent Reznor en Atticus Ross.

Desondanks ging Inception van Christopher Nolan er met de meeste prijzen vandoor, zes in totaal. Dit waren echter allemaal bekroningen op het technische vlak. Tot beste acteur werd Colin Firth verkozen voor zijn rol in The King's Speech en Natalie Portman werd beste actrice voor haar rol in Black Swan. Alle winnaars vind je hier

In de afgelopen tien jaar is het slechts twee keer voorgekomen dat de winnaar van de Critics Choice Awards niet de Oscar voor beste film won. De laatste keer was in 2006, toen Brokeback Mountain won en niet de latere Oscarwinnaar Crash. Zondagavond worden in Hollywood de volgende belangrijke prijzen, de Golden Globes, uitgereikt.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pete_027

Avatar

Ik moet de film nog zien maar afgaande op de trailer lijkt het me een hele goede film en misschien ook wel een terechte winnaar.

fredj0r

Avatar

Film nu drie keer gekeken... blijft geweldig! ik hoop oscar voor beste film en beste mannelijke bijrol van Andrew Garfield.

Banned

Avatar

Er gaat er hier eentje de oscars winnen! Maakt dit jaar niet veel uit voor mij wie er wint. Mijn voorkeur gaat naar The Social Network en Inception.

NieuwsFilm

meest populair