Nieuwe afbeelding Captain America

En de First Avenger is volgens hoofdrolspeler Chris Evans gewoon de perfecte mens.

De cover van de nieuwe Empire Magazine is gisteren bekend gemaakt, en bij die bekendmaking bleek dat Captain America op de voorkant staat. Ook gaf men al een sneak preview op enkele interviews die in het maart nummer van Empire staan. Deze zijn onder andere met Marvel chef Kevin Feige, regisseur Joe Johnston en hoofdrolspeler Chris Evans.

[/url]

De film vertelt het verhaal van Steve Rogers (Chris Evans), die per se mee wil vechten in de Tweede Wereldoorlog. Dit lukt hem echter niet: keer op keer wordt hij op medische gronden afgewezen voor de dienst. Daarom besluit Rogers maar vrijwilliger te worden voor een medische test, waarbij hij geïnjecteerd wordt met het zogenaamde Super Soldier Serum. De nieuwgeboren held komt meteen tegenover een gevaarlijk tegenstander te staan: de nazicommandant Johann Schmidt ([url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=8404]Hugo Weaving), alias Red Skull.

Onder andere Marvel chef Kevin Feige komt aan het woord over het verhaal van de film. Zo vertelt hij dat er eerst scenario’s waren die zich half afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, en half in de moderne tijd. Die werden echter allemaal afgewezen omdat het kostuum van de eerste Avenger in die scenario’s belangrijker leek dan de persoon die het kostuum draagt. Daarom besloot men de film in het verleden af te laten spelen, zodat er ook echt aandacht is voor het personage.

Regisseur Joe Johnston is het daar wel mee eens. Hij was gek op Raiders of the Lost Ark, die zich rond dezelfde periode als Captain America afspeelde. Vooral het gevoel dat hij van die film kreeg blijkt hem te bevallen: naar eigen zeggen heeft hij precies hetzelfde gevoel bij zijn nieuwste creatie. Daarbij benadrukt hij wel dat de film niet voelt als een oorlogsfilm: er zou een goede balans zijn tussen humor, serieuze stukken en actie.

Vanzelfsprekend komt ook titelrolspeler Chris Evans aan het woord in de nieuwe Empire. Hij vindt dat zijn personage niet gewoon een Amerikaanse held is, maar het ideaaltype mens. Hij is volgens hem een goed mens pur sang: hij overkwam namelijk al zijn tekortkomingen en doet wat goed is, en wat hij gelooft dat het juiste is.

Vanaf 21 juli kunnen we de film in de bioscopen aanschouwen.



NieuwsFilm

meest populair