Stephen King's The Stand opnieuw verfilmd

Het 1100 pagina's tellende meesterwerk over een griepvirus dat de wereldbevolking nagenoeg uitroeit komt naar het witte doek!

Een van Stephen King’s dikste boeken, The Stand (in het Nederlands De Beproeving getiteld), wordt opnieuw verfilmd. CBS Films, dat de rechten heeft op het boek, kondigde namelijk aan samen te gaan werken met Warner Brothers om het 1100 pagina’s tellende boek te verfilmen. Werk aan de verfilming moet ook al binnenkort beginnen: de komende weken zullen al verschillende schrijvers en regisseurs aangetrokken worden om te kijken hoe het boek verwerkt kan worden tot één of meer films.

In The Stand wordt de wereldbevolking uitgeroeid door een genetisch gemanipuleerd griepvirus: Captain Trips. Slechts een paar honderd individuen die immuun blijken overleven het, en hebben allemaal dezelfde dromen. Deze gaan over een uiterst slecht persoon, die de wereld alsnog helemaal wil verwoesten. Als de overlevenden samenkomen en een kleine gemeenschap vormen, blijkt dat de slechterik echt bestaat en in Las Vegas een eigen gemeenschap heeft gevormd. En het ergste is dat hij kernwapens heeft.

Eerder al verfilmde men dit verhaal tot een miniserie van zes uur. Hierin speelden Gary Sinise, Molly Ringwald en Rob Lowe de hoofdrollen. Enkele jaren geleden zou er al een nieuwe verfilming komen van het boek, onder leiding van George Romero, maar dit ging niet door omdat niemand het eens kon worden over de juiste manier om het materiaal te verfilmen.

Gezien de eerdere pogingen er één film van te maken, zullen er waarschijnlijk meerdere films komen om het hele boek goed te verfilmen. Het verhaal is namelijk zo complex dat er waarschijnlijk wel minimaal drie uur nodig zijn om het geheel op oppervlakkige wijze te verfilmen. Hoe dan ook, Stephen King heeft zijn medewerking toegezegd aan de mensen van CBS en Warner Bros.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de verfilming van een zeven boeken tellende reeks van King, The Dark Tower. Hiervan bleek onlangs dat Javier Bardem, die we kennen van No Country for Old Men mogelijk de hoofdrol gaat spelen.



NieuwsFilm

meest populair