Amanda Seyfried in Gone

De blondine gaat de hoofdrol spelen in de vrouwelijke variant van de actiefilm Taken.

Arman Avsaroglu 14 februari 2011 14:40 in Algemeen
Afgelopen week begon het Filmfestival van Berlijn, wat betekent dat er veel nieuwe projecten worden aangekondigd op de Europese filmmarkt die met dit Filmfestival gepaard gaat. Een van de interessantste projecten tot nu toe is de nieuwe film Gone, van de Braziliaanse regisseur Heitor Dhalia.

Amanda Seyfried gaat de hoofdrol spelen in de film die al wordt omschreven als de vrouwelijke variant van Taken, waarin Liam Neeson op zoek was naar de ontvoerders van zijn dochter. In Gone komt Jill (Seyfried) 's nachts terug van haar werk en ziet ze dat het bed van haar zus leeg is. Ze is ervan overtuigd dat de seriemoordenaar die haar twee jaar geleden (vergeefs) probeerde om te brengen nu terug is om zijn werk te voltooien. Als de politie Jill niet gelooft, besluit ze het heft in eigen handen te nemen en haar zus zelf terug te vinden.

Heitor Dhalia geniet in Nederland nog niet veel bekendheid, maar maakte een paar jaar terug wel de redelijk succesvolle film Adrift met Vincent Cassel in de hoofdrol. Amanda Seyfried heeft de afgelopen maanden twee nieuwe projecten afgerond, te weten Red Riding Hood, de variant op Roodkapje van Catherine Hardwicke, en Now, de nieuwe sci-fi thriller van Andrew Niccol, en zal binnenkort met de opnames van Gone beginnen.

NieuwsFilm

meest populair