Red Riding Hood (2011)

Who's afraid?

De gebroeders Grimm zouden zich omdraaien in hun graf als ze konden zien wat er met hun sprookje is gebeurd.
play

4,7 details

  • 100 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
100 Min Verenigde Staten

Valerie is een mooie jonge vrouw die moet kiezen tussen twee mannen. Ze is verliefd op de sombere buitenstaander Peter, maar haar ouders hebben een huwelijk voor haar gearrangeerd met de rijke Henry. Valerie en Peter zijn niet bereid elkaar los te laten en willen samen weglopen. Dan horen ze dat Valeries oudere zus is gedood door een weerwolf die in het donkere woud rondom hun dorp ronddoolt. Jarenlang hebben de mensen een wankele wapenstilstand met het beest gehad en offerden ze elke maand een dier aan hem. Maar onder een bloedrode maan heeft de wolf de inzet verhoogd door een mens te doden. De dorpsbewoners zoeken naar bloedwraak en roepen de hulp in van de befaamde weerwolfjager, dominee Solomon, om hen te helpen de wolf te doden. Solomons komst heeft echter onbedoelde gevolgen… Hij waarschuwt hen dat de wolf, die overdag een menselijke vorm aanneemt, een van hen kan zijn. De paniek heeft het dorp in zijn greep terwijl Valerie ontdekt dat ze een unieke band heeft met het beest, waardoor ze zowel verdachte als prooi wordt.

Alt titel
The Girl with the Red Riding Hood
Regie
Catherine Hardwicke
Cast
Amanda Seyfried, Gary Oldman, Virginia Madsen, Lukas Haas, Billy Burke, Julie Christie, Shiloh Fernandez, Max Irons, Adrian Holmes, Michael Shanks, Michael Hogan, Christine Willes, Kacey Rohl, Cole Heppell, Shauna Kain.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 89.162.162
Release
11.03.2011
Release NL
14.04.2011
Release DVD
23.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Catherine Hardwicke | Cast: Amanda Seyfried (Valerie), Shiloh Fernandez (Peter), Max Irons (Henry), Gary Oldman (Father Solomon), Billy Burke (Cesaire), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011

Toen Catherine Hardwicke haar regiecarrière begon met Thirteen en Lords of Dogtown leek het erop dat ze aardige films over jongeren kon maken. Helaas is dat omgeslagen naar films die vooral vóór jongeren zijn gemaakt. Niet dat dat direct problemen hoeft op te leveren, maar de manier waarop zij het aanpakt is zo fantasieloos en slap dat zelfs de doelgroep zich achter de oren zal krabben. Na de verfilming van het eerste deel uit de Twilight-serie, heeft ze nu het eeuwenoude verhaal van Roodkapje in een ander jasje gestoken.

Ook Red Riding Hood zal vooral interessant zijn voor meiden in de vroege puberteit. De film - kuis, maar boordevol romantiek - lijkt er op afgestemd te zijn. De hoofdpersoon is een jonge, vrome vrouw wier hoofd op hol wordt gebracht door twee knappe jongemannen, die onderling ruzie maken. Ze weet niet voor wie ze moet kiezen en dat wordt niet makkelijker als ze beseft dat een van hen wel eens een weerwolf zou kunnen zijn. Komt dit alles u bekend voor? Dat kan kloppen: deze Roodkapjeverfilming lijkt meer op films uit de Twilight-serie dan op het klassieke sprookje.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Red Riding Hood Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Red Riding Hood

acties