Vier acteurs willen Jason Bourne zijn

Kan iemand van dit viertal ons Matt Damon doen vergeten?

De laatste keer dat we iets hoorden over het castingproces van Tony Gilroy's The Bourne Legacy, het eerste Matt Damon-loze deel uit de Bourne reeks, leek het erop dat zo'n beetje elke acteur onder een bepaalde leeftijd in aanmerking kwam voor de hoofdrol. Inmiddels zijn de eisen fors aangescherpt en we weten dat de volgende vier acteurs momenteel getest worden voor de begeerde rol. Het gaat om Joel Edgerton, Dominic Cooper, Luke Evans en Garrett Hedlund.

Het viertal zal in de eerste week van april de benodigde testen af gaan leggen om vast te stellen of ze geschikt zijn voor de rol. Shia LaBeouf is ook nog in de race maar deze zal geen testen gaan doen en Taylor Kitsch is reeds in gesprek geweest met regisseur Gilroy. Vermoedelijk komt ook Logan Marshall-Green in aanmerking, maar het zou net zo goed kunnen zijn dat er op het laatste moment voor heel iemand anders wordt gekozen.

De nieuwe film speelt zich af in hetzelfde universum als de voorgaande drie films, alleen is Bourne nu niet het hoofdpersonage, aldus Gilroy:

I’m not going to get into the plot, but you saw the other three films, you know everything that happened, and it’s not a dream sequence. What I can say is, you thought that was the whole world, but it was a small piece of what was going on. Ultimatum exploded at the end with people arrested. We deal with that as a reality, it has ramifications that echo out into the larger world. And of course, Jason Bourne is still alive and out there in the world.

The Bourne Legacy, een soort spin-off dus van de eerste trilogie, moet vanaf 3 augustus 2012 in de States te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair