"Ballet in Black Swan was maar voor 5 procent Natalie Portmans werk"

Confronterende woorden van haar gefrustreerde body double Sarah Lane.

Natalie Portman won dit jaar een Oscar voor haar rol in Darren Aronofsky's Black Swan. De actrice trainde maandenlang om de rol van de ballerina aan te kunnen. Voor enkele sequenties werd een vervangster ingezet. In een stuk in de LA Times zegt Benjamin Millepied, choreograaf bij Black Swan en tevens de toekomstige echtgenoot van Portman, dat 85 procent van de film door Portman is gedaan.

Portmans body double, Sarah Lane, is publiekelijk tegen deze uitspraak ingegaan. Volgens Lane is Portman slechts verantwoordelijk voor 5 % van alle balletsequenties die in de film te zien zijn. Dit zei ze tegenover Entertainment Weekly en ze voegde er aan toe dat er pogingen zijn gedaan om de mate van haar betrokkenheid zo weinig mogelijk naar buiten te brengen. Lane zegt dat ze van Black Swan producent Ari Handel niet mocht praten over hoeveel ze daadwerkelijk heeft gedanst in de film:



Black Swan fans kregen notie van hoeveel van Lane’s werk daadwerkelijk in de film terecht is gekomen nadat vorige maand een special effects demo reel werd vrijgegeven. Hierin zijn enkele sequenties uit de film te zien waarin Portmans gezicht digitaal geschilderd was op het gezicht van Lane.

Lane weet best dat dit geen persoonlijke kwestie is, maar dat maakt het er niet minder vervelend om.

“I know that it’s not a personal thing against me. I know that it’s just a political thing. It’s just unfortunate that I kind of lost credit.”

Hieronder nog eens de trailer van Black Swan:


NieuwsFilm

meest populair