Resident Evil gaat terug naar het begin

Milla Jovovich keert wederom terug maar de actrice speelt dit keer niet de hoofdrol.

Screen Gems heeft naar buiten gebracht wat haar plannen zijn met de Resident Evil reeks. In plaats van een directe sequel op Resident Evil: Afterlife (2010) beginnen de makers helemaal opnieuw.

De nieuwe film zal Resident Evil: Begins gaan heten, wat toch wel een beetje doet denken aan Christopher Nolans Batman Begins. Het wordt een prequel op Resident Evil (2002), het allereerste deel uit de reeks. Milla Jovovich keert wederom terug voor de rol van Alice, maar ze zal niet de heldin met superkrachten zijn zoals we haar kennen uit de andere films. De reden hiervoor is dat ze in de Begins nog niet in aanraking is gekomen met het T-virus, de bron van haar krachten.

Jovovich keert dan wel terug, ze zal echter niet de hoofdrol gaan spelen. Die eer gaat dit keer naar Sienna Guillory, die terugkeert als Jill Valentine, een origineel personage uit de gamereeks. Begins volgt Valentine die iets probeert te doen aan de uitbraak van het virus in Raccoon City, veroorzaakt door de Umbrella Corporation.

Het is nog niet bekend wie de prequel zal gaan regisseren. Wel weten we dat de film in de VS gepland staat voor een release op 14 september 2012. Net zoals het vorige deel zal de film in 3D te bewonderen zijn.



NieuwsFilm

meest populair