Brett McKenzie in The Hobbit

Maar niet als de elf die hij in LOTR speelde.

Niet al te lang geleden berichtten we nog dat Peter Jackson alle moeite zou doen om acteur Brett McKenzie zover te krijgen wederom een rol te spelen in The Hobbit. In de LOTR trilogie speelde hij de rol van een elf, Figwit, die nauwelijks te zien is.

Nu blijkt dat de acteur daadwerkelijk gecast is voor The Hobbit, maar niet voor de rol van Figwit. Ditmaal zal hij Lindir spelen, een elf die net zo'n kleine rol heeft.

“The elf is a listener at one of Bilbo’s poetry readings at Elrond’s house [in Rivendell]. After Bilbo finished reciting the Song of Eärendil, he implied that he could not tell which parts were written by Aragorn and what parts were written by Bilbo. He may have been a minstrel or a musician."

Kortom: wederom een kleine rol voor de acteur, hoewel het mogelijk is dat hij iets meer te doen krijgt in de film dan de elf in het boek. De opnames zijn pas net begonnen, en gezien het feit dat Jackson gedurende de volledige opnameperiode van de LOTR-trilogie veranderingen aanbracht aan de scenario's, is het goed mogelijk dat er ook nu allerlei wijzigingen aangebracht worden.

In december 2012 kunnen we The Hobbit in de bioscopen bewonderen.



NieuwsFilm

meest populair