Tom Hanks in de nieuwste van de Wachowskis

Verder bevat 'Cloud Atlas' waarschijnlijk rollen voor o.a. Halle Berry, James McAvoy en Natalie Portman.

Het is officieel aangekondigd dat het volgende project van de Wachowski broers (The Matrix) een verfilming zal gaan worden van David Mitchells roman Cloud Atlas. Filmtotaal kwam hier in maart al achter tijdens een interview met Tom Tykwer (Lola Rennt, Perfume: The Story of a Murderer), die de film samen met het duo zal gaan regisseren. Tom Hanks zal de hoofdrol voor zijn rekening gaan nemen en er worden nog enkele interessante namen genoemd voor het project. De nieuwsberichten over Cloud Atlas werden tot nu toe telkens als geruchten gezien, maar nu weten we dus dat dit echt gaat gebeuren.

Hoewel het vreemd klinkt dat drie regisseurs gezamenlijk een film gaan maken, is het in het geval van Cloud Atlas nog wel te verklaren. Het boek bestaat namelijk uit zes totaal verschillende verhalen die geen connectie met elkaar hebben tot ver in het verhaal en ook stilistisch volledig op zichzelf staan. Dat zou betekenen dat de verschillende regisseurs elk hun eigen stempel op de verschillende delen van de film kunnen drukken.

Deadline komt met de volgende, vrij vage synopsis:

Cloud Atlas is een episch verhaal over de mensheid waarin de acties en consequenties van onze levens invloed hebben op andere levens in het verleden, het heden en de toekomst. Een ziel verandert van een moordenaar in een redder en een enkele goede daad blijft eeuwenlang van kracht en dient uiteindelijk ter inspiratie voor een revolutie.

Naas Hanks kunnen we erop rekenen dat ook Halle Berry en rol zal gaan spelen. Verder hebben James McAvoy, Natalie Portman en Ian McKellen ook een rol aangeboden gekregen. Het is echter nog niet bekend of zij dit ook echt zullen gaan doen. De film staat volgens IMDb gepland voor 2012.



NieuwsFilm

meest populair