Nieuwe richting voor Fast & Furious franchise

In de komende sequels zal de nadruk niet meer liggen op auto's.

Universal bereid momenteel het zesde deel uit de Fast & Furious reeks voor en heeft bijvoorbeeld al een scenarist op het project gezet. Het vijfde deel is op sommige plekken al in de bioscoop verschenen en zal binnenkort ook in Nederland te zien zijn. Ongeacht het feit dat deze films een garantie zijn voor succes zijn de makers echter niet van plan om met de toekomstige sequels enkel meer van hetzelfde aan de man te brengen. Ze willen in de toekomst wat meer variëren, om zo ook de mensen terug te winnen die de films inmiddels hebben afgeschreven als domme actie met auto's en mooie vrouwen.

Universal voorzitter Adam Fogelson sprak met Deadline en omschreef Fast & Furious 5 als een overgangsfilm. De studio wil het aanzien van de reeks hoog houden onder het beoogde publiek. Men gaat ervan uit dat een franchise waarin de nadruk ligt op straatraces en de autocultuur op den duur de aandacht van de mensen kwijtraakt. In dat geval gaat de reeks minder lang mee dan de bedoeling is. Het doel van Fast & Furious 5 is om langzaam van het autothema af te stappen en langzaamaan te werken naar een reeks films waarin de overvallen centraal staan. Fast & Furious 6 zal dan ook gaan over een enorme bankoverval.



Dwayne Johnson zal hoogstwaarschijnlijk terugkeren voor het zesde deel, aangezien hij Universal zelf benaderde om deel uit te maken van de franchise.

Hieronder nog eens de trailer van Fast & Furious 5, die vanaf 6 mei in de Nederlandse bioscopen te zien is.



NieuwsFilm

meest populair