Eerste poster Roland Emmerich's Anonymous

Schreef Shakespeare wel de stukken die van zijn hand zouden zijn gekomen?

Jim Pedd 4 mei 2011 10:17 in Algemeen
We kennen regisseur Roland Emmerich vooral van grote actiefilms zoals Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012. Zijn nieuwste film, Anonymous lijkt op het eerste gezicht iets minder om actie te gaan, en zich meer te richten op verhaal.

Anonymous speelt zich af in de vijftiende en zestiende eeuw en laat zien wie eigenlijk de stukken van William Shakespeare geschreven heeft. Daarover is namelijk al lange tijd twijfel, en de Graaf van Oxford, Edward De Vere (Rhys Ifans) wordt genoemd als daadwerkelijke schrijver van de wereldwijd bekende stukken. Gelukkig voor Emmerich is er alsnog voldoende kans actie te laten zien in de film. De Vere leefde namelijk in dezelfde periode als Koningin Elizabeth I (Joely Richardson en Vanessa Redgrave) en de Essex Rebellie die tegen haar gericht was. Tegen die achtergrond speelt de film zich dan ook af.

Waar we eerder nog een trailer hadden, is er nu ook een eerste poster van de film, die hieronder te zien is. Klik op de poster voor een grotere versie.
Anonymous moet vanaf 1 december 2011 in de bioscopen draaien. Hieronder nog eens de trailer van de film.


NieuwsFilm