Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman in The Master

De nieuwe (religieuze) film van Paul Thomas Anderson (There Will be Blood) gaat er dan eindelijk komen.

De nieuwe film van Paul Thomas Anderson, regisseur van erkende moderne klassiekers als Magnolia en There Will be Blood, leek lange tijd op sterven na dood te zijn, nadat Universal had besloten geen geld in het project te steken. Nu is het Anderson echter toch gelukt het nodige geld en een distributeur (The Weinstein Company) te vinden voor zijn nieuwste film, waarvan de opnames al in juni moeten beginnen.

En er is nog meer nieuws over The Master, en wel op het gebied van casting. Acteurs PhilipSeymour Hoffman, die al eerder met Anderson samenwerkte, en Joaquin Phoenix. gaan namelijk de hoofdrollen spelen in Andersons eerste film sinds There Will be Blood.

The Master gaat over Lancaster Dodd, een charismatische man die in de jaren 50 een nieuw religie uit de grond wist te stampen. Joaquin Phoenix speelt de rol van Freddie Stifton, een verslaafde zwerver die uitgroeit tot de belangrijkste discipel van Dodd, maar later ook voor zichzelf wil beginnen. De film zou losjes gebaseerd zijn op het ontstaan van de Scientology beweging.



NieuwsFilm

meest populair