Pirates 4 krijgt grootste IMAX-release ooit

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides wordt wereldwijd in een recordaantal van 402 IMAX-bioscopen uitgebracht.

IMAX Corporation en The Walt Disney Studios hebben vandaag bekendgemaakt dat Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides aanstaande vrijdag wereldwijd in een recordaantal van 402 IMAX-bioscopen zal uitgebracht worden.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is de eerste film in de populaire piratenfranchise die een IMAX-release krijgt. Het is meteen de grootste IMAX-release ooit, met 257 schermen in de Verenigde Staten (later komen er nog 6 bij) en 139 schermen in het buitenland. Volgens de persmededeling van IMAX werd de vierde Pirates-film digitaal geremasterd in functie van de beeld- en geluidskwaliteit van The IMAX Experience met IMAX DMR-technologie voor vertoning in IMAX 3D.

In Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides gaat Jack Sparrow (Johnny Depp) op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd, waarbij hij o.a. verliefd wordt op de dochter (Penélope Cruz) van Blackbeard (Ian McShane). Tegelijk wordt hij gedwarsboomd door Blackbeard én Captain Barbossa (Geoffrey Rush) die nu voor de Engelse regering werkt.

Wie de Nederlandse IMAX-release wil meepikken, kan naar de Pathé Arena in Amsterdam, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam of Pathé Eindhoven.



NieuwsFilm

meest populair