Blu-ray

Blu-Ray Review: The Green Hornet

De superheldenfilm die de aftrap gaf aan dit superheldenfilmjaar.

door Bram de Groot op 08.06.2011 om 08:00 in Blu-ray


Regie: Michel Gondry | Cast: Seth Rogen (Britt Reid/The Green Hornet), Jay Chou (Kato), Cameron Diaz (Lenore Case), Christoph Waltz (Chudnofsky), David Harbour (Scanlon), Tom Wilkinson (James Reid), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 12 januari 2011 | Retail release: 25 mei 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels, Frans, Duits DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans | EAN: 8712609667479 | FilmTotaal recensie

De actiekomedie The Green Hornet, geregisseerd door Eternal Sunshine of the Spotless Mind-regisseur Michel Gondry, mocht in januari de aftrap geven aan een filmjaar vol (super)helden, zoals Thor, X-Men: First: Class, Captain America: The First Avenger, Green Lantern en Cowboys & Aliens. De superheld / anti-held The Green Hornet is één van de oudste gemaskerde misdaadbestrijders en stamt uit begin jaren '30 van de vorige eeuw toen de vigilante centraal stond in een radio-programma. Net als in de moderne verfilming, met Seth Rogen in de titelrol en Jay Chou als de geslaagde side-kick Kato, draait alles om de Bruce Wayne-achtige rijkaard Britt Reid die uit verveling criminelen bevecht. Naast zijn side-kick en love-interest, gespeeld door Cameron Diaz, heeft ook de brute auto "The Black Beauty", welke gelijkenissen vertoont met een oudere versie van de Batmobile, een belangrijke hoofdrol. Ondanks dat 2011 filmversie zo zijn pieken heeft en redelijk aan de wereldwijde Box Office scoorde, zal het waarschijnlijk nooit in een adem genoemd worden met de Batman verfilmingen of de reeds goed ontvangen superheldenfilms van dit jaar. Het is daarvoor teveel een (actie)komedie met te weinig échte superhelden ingrediënten. Sinds eind vorige maand is het vermakelijke The Green Hornet uit op Blu-Ray.

SYNOPSIS
In The Green Hornet is Britt Reid (Seth Rogen) een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van The Green Hornet of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Green Hornet een magere 45%. De IMDb noteert een iets betere 6,2 (bij ruim 34 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6,4. Naar aanleiding van zijn recensie geeft FT recensent Frank Stol 3,5 ster aan de superheldenfilm.
Een reactie van FT bezoeker Shaunofthedead: ...'The Green Hornet' is een zeer vermakelijke film. Er was voor aanvang van deze film veel kritiek op de casting van Seth Rogen als de Green Hornet, maar die blijkt volledig onterecht. Hij speelt zeer goed de wannabe-held met uiteraard het grote ego... ...Ook Christopher Waltz is erg grappig als de ongerustige bad-guy. Het is soms ook wel tof om een superheld te zien die niet verteerd wordt door schuldgevoelens en/of imagoproblemen. In dat opzicht lijkt de film wat op 'Iron Man', zijnde dat die film misschien iets meer diepgang kende...
Het productiebudget van The Green Hornet bedroeg circa $120 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Michel Gondry's vijfde speelfilm ruim $33,5 miljoen en eindigde op net geen $100 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op bijna $228 miljoen. In Nederland werd nog geen $600.000 opgehaald.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van The Green Hornet. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De redelijk standaard vormgeving is overeenkomstig met eerdere filmposters, zoals die hier hier te zien zijn. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA'S
Disc 1: The Green Hornet Cutting Room | Bloopers | Audiocommentaar van Michel Gondry, Neal Moritz, Seth Rogen en Evan Goldberg | Deleted Scenes | Bloopers | Trust Me: Director Michael Gondry | Writing The Green Hornet | The Black Beauty: Rebirth of Cool | The Stunt Family Armstrong | Finding Kato | The Art of Destruction | Trailers
De Blu-Ray van The Green Hornet bevat naast MovieIQ en BD Live een mooie reeks extra's met een gezamenlijke speelduur van circa 1,5 uur. Een van de fraaiste dingen aan de hoofdfilm is de auto "The Black Beauty". In de extra's wordt er uitgebreid aandacht besteed aan deze verbouwde Chrysler Imperial uit 1965. Ook de extra's "The Stunt Family Armstrong" en "The Art Of Destruction" over de stunts en special effects zijn vermakelijk. Een kijkje waard zijn de negen uitvoerige Deleted Scenes.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De schijf geeft in vele opzichten aan waarvoor Blu-Ray bestemd is. Het beeld ziet er gelikt uit en met de vele actiescènes wordt je surroundset op zijn wenken bediend. In de vele donkere scenes blijven de details goed overeind. Verder weinig op aan te merken. Een prima transfer van een nieuwe release. Zoals het hoort.

CONCLUSIE
Een echte superheldenfilm is The Green Hornet niet geworden, daarvoor zit er teveel humor in. Dit is mede te danken aan Seth Rogen, die niet alleen de hoofdrol op zich nam, maar ook het script schreef. Dit neemt niet weg dat de film geslaagd is, met veel oneliners en (soms wat te slappe) humor. De actie is erg goed en de zwarte Chrysler Imperial een prachtige wannahave!
De Blu-Ray van The Green Hornet is een prima schijf. Bij de extra's vallen met name de docu over de auto "The Black Beauty" op, zijn de extra's rond de stunts en special effects vermakelijk en moet je ook even de uitgebreide Deleted Scenes kijken. Waarschijnlijk een uitgave die in je rijtje superheldenfilms thuis hoort, als je van het genre houdt.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Green Hornet is er een 3D Blu-Ray versie en een 1 Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Leuk filmpje voor op een zaterdagavond op de bank.

batmaster

Avatar

Ik had echt gehoopt dat het een hele leuke film zou zijn, helaas was dit niet. Vond hem zoooo tegenvallen. Helaas.

BatMotor

Avatar

Vind 't een fantastische leuke film,ik snap de slechte recensies niet zo,deze film is leuker dan zo'n transformers filmpie.

cosper

Avatar

Vond het toch wel een van de leukste films van afgelopen jaar.
Eindelijk gewoon weer eens een actie-komedie die het wel waar maakt...

benjamin

Avatar

Vond ik ook nog wel een aardig filmpje.

B@chelor

Avatar

BatMotor "vind 't een fantastische leuke film,ik snap de slechte recensies niet zo,deze film is leuker dan zo'n transformers filmpie."


Ik wil dit eigenlijk niet zeggen (meestal laat ik 't ook gaan), maar wat ben jij een enorme zeiklul. Jij bent echt de officiele FT troll en je bent alleen maar aan 't flamen op deze site.

marcjeb

Avatar

BatMotor "vind 't een fantastische leuke film,ik snap de slechte recensies niet zo,deze film is leuker dan zo'n transformers filmpie."


Ja en peterpan is leuker dan batman

Banned

Avatar

De film is zoals ik hem verwacht zoals deze is beschreven in de conclusie... Laat ik aan me voorbij gaan.

Decepticon

Avatar

B@chelor "Leuk filmpje voor op een zaterdagavond op de bank."
Ja vind ik ook, niet meer, niet minder. Gewoon leuk, leuke actie en humor, de overdreven actiescenes met de tienvoudiging van o.a. de auto bedoelt voor 3D, hadden ze mijn part weg mogen laten.
Deze koop ik wel een keer, als ie daalt in prijs.

dawgrule

Avatar

Heel goed dat jullie gestop zijn met die achterlijke kleuren conclusies, want zeg nou zelf, dit is toch veel beter? Ik persoonlijk vind dit gelijk een stuk leuker lezen Smiley face

ntt

Avatar

Was mijn eerste 3D aanschaf Ja Jaah ik ben zo'n stumper met een 3D tv. een mooie LG560 met Passieve brillen
Ik kon het toch niet laten O+
Zelf vond ik de film geweldig,Alleen Seth Rogan ging te lang door.
Dat was het enige wat me even ging storen.
En die duitser had een grotere rol mogen hebben Christoph Walz ofzoiets.
We hebben ons prima vermaakt afgelopen zaterdag 04-06-2011

filmjunky

Avatar

Zeker een goeie film!
niet de beste van dit jaar maar zeker vermakelijk!

nieuwslaatste nieuws

meest populair