The Green Hornet (2011)

Protect the law by breaking it.

Het is overduidelijk dat komiek Seth Rogen hier een flinke vinger in de pap heeft gehad: The Green Hornet biedt ongecompliceerd superheldenvermaak.
play

5,3 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Britt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk 'The Green Hornet', een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt's geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato, om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat 'The Green Hornet' zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk...

Regie
Michel Gondry
Cast
Cameron Diaz, Christoph Waltz, Seth Rogen, Edward Furlong, David Harbour, Tom Wilkinson, Edward James Olmos, Morgan Rusler, Analeigh Tipton, Jay Chou, Jamie Harris, Chad Coleman, Joe O'Connor, Jill Remez, Joshua Erenberg.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 227.817.248
Release
13.01.2011
Release NL
13.01.2011
Release DVD
24.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Michel Gondry | Cast: Seth Rogen (Britt Reid/The Green Hornet), Jay Chou (Kato), Cameron Diaz (Lenore Case), Christoph Waltz (Chudnofsky), David Harbour (Scanlon), Tom Wilkinson (James Reid), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2011

De Green Hornet heeft op het grote publiek nooit een verpletterende indruk achtergelaten zoals superheldencollega’s Batman en Superman dat deden. Misschien komt dat door de eenvoud van het personage: Britt Reid is een nietsnut, die na de dood van zijn vader besluit iets nuttigs te doen met zijn leven. Als gemaskerde held gaat hij de straat op om het geboefte lik op stuk te geven. Worstelen met de identiteit van zijn alter ego doet hij nauwelijks en morele vraagstukken zijn aan deze misdaadbestrijder niet besteed. Een prima keuze dus om komiek Seth Rogen in het groene pak te hijsen.

Veel meer dan feesten en vrouwen versieren doet Britt Reid niet. Als zoon van een machtige mediamagnaat in Los Angeles leidt de playboy een luizenleventje. Dit tot groot ongenoegen van zijn hardwerkende vader, die zich zorgen maakt over de toenemende criminaliteit in de stad. Wanneer hij te overlijden komt, besluit Britt het roer om te gooien: samen met zijn chauffeur Kato zal hij de misdaad een halt toeroepen. Het probleem met superhelden is dat iedereen altijd wéét dat zij de helden zijn. Als ze zich voordoen als de slechteriken, zal niemand vermoeden dat zij eigenlijk de helden zijn en kunnen ze dichter bij de misdadigers komen, zo redeneert Britt. Ondertussen sleutelt Kato aan het ultieme retrowapen: de Black Beauty, een patserbak met een arsenaal aan technische snufjes waar James Bond jaloers van zou worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (35)

The Green Hornet Nieuwsberichten

Laatste reacties

B4tmobile

"...Dit vind ik echt zo'n 'zozo film'. De grappen zijn soms wel leuk, en soms zijn ze te flauw. Ook het......"

Steve-O

"...Wat een fucking kutfilm. Moet dit nou een komedie zijn?? Ik heb wel gelachen, niet om de 'grapjes' m......"

Tarkus

"...Leuke film is het wel, al is het niet echt wat ik ervan verwachtte. Ben geen liefhebber van komedie......"

The Green Hornet

acties