Algemeen

Nieuwe bovennatuurlijke thriller voor Christoper Nolan

Maar heeft hij het niet veel te druk met The Dark Knight Rises?

door Jan-Peter Rook op 01.07.2011 om 09:38 in Algemeen
Christopher Nolan produceert over het algemeen enkel films die hij zelf ook regisseert. Tot nu toe was de uitzondering op de regel Superman: Man of Steel. Hij lijkt de smaak echter te pakken te hebben, aangezien hij nu als producent zal gaan optreden bij een bovennatuurlijke thriller die geregisseerd zal gaan worden door Keith Gordon.

Het script van de film van Warner Bros. is gebaseerd op een nog onbekend boek. Jordan Goldberg, voormalig assistent van Nolan, wordt genoemd als de voornaamste producent van de film. Nolan en Emma Thomas zijn beiden executive producers, wat inhoudt dat zij zich nog steeds volledig kunnen richten op The Dark Knight Rises.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BatMotor

Avatar

Oke cool ben zeer benieuwd,ik denk dat Nolan met het produceren van films andere filmmakers een groot publiek wilt geven,om te tonen dat er nog veel goeie filmmakers rond lopen inplaats van de gaarde van nu.

Banned

Avatar

Aaaah mijn lievelings regisseur. Ben benieuwd naar zijn volgende film na de The Dark Knight... Waarschijnlijk zullen we in de trailers dan zien from executive producer Christopher Nolan... Zoals ze vaak met Spielberg doen.

Pete_027

Avatar

BatMotor "om te tonen dat er nog veel goeie filmmakers rond lopen inplaats van de gaarde van nu."


De cv van Keith Gordon wel gezien:?

bsb10

Avatar

Ik denk dat Nolan hiermee gewoon zijn vermogen wil Stimuleren. Waarschijnlijk word de film geproduceerd daar zijn eigen bedrijf en als hij er dan zijn naam ook nog persoonlijk aanhangt krijgt de film veel meer publiciteit. Steven Spielberg doet dat idd ook veel. De ene is gewoon goed de ander niet.

Neemt niet weg dat dit gewoon een goede film kan worden, we zien het wel.

ghossler

Avatar

Miss stomme vraag en offtopic maar verschil tussen producent en regisseur is dat producent aleen de financiele kant regelt tog? en regisseur die zorgt voor de daadwerkelijk vorm van de film enzo tog?

ontopic: Ik weet niet of dit goed is, want wat voor invloed heeft een producent op een film? behalve anderen regisseurs een kans geven om een film te maken?

bsb10

Avatar

ghossler "miss stomme vraag en offtopic maar verschil tussen producent en regisseur is dat producent aleen de financiele kant regelt tog? en regisseur die zorgt voor de daadwerkelijk vorm van de film enzo tog?

ontopic: Ik weet niet of dit goed is, want wat voor invloed heeft een producent op een film? behalve anderen regisseurs een kans geven om een film te maken?"


idd de producer regelt alles rond de financiën, zodat de regisseur zich kan concentreren op de film zelf.

Pete_027

Avatar

bsb10 "idd de producer regelt alles rond de financiën, zodat de regisseur zich kan concentreren op de film zelf."


En een executive producer laat lastige actrices ontslaan:E

Spawn999

Avatar

Pete_027 "De cv van Keith Gordon wel gezien:?"


Nouja iedereen die te zien was in Christine van John Carpenter heeft voor mij een stapje voor. :E

benjamin

Avatar

Pete_027 "En een executive producer laat lastige actrices ontslaan:E"


Smiley face

benjamin

Avatar

bsb10 "idd de producer regelt alles rond de financiën, zodat de regisseur zich kan concentreren op de film zelf."


En de producer kan worden uitgespeeld als de regisseur niet zo bekend is, zoals Peter Jackson bij District 9 (en Spielberg bij elke film die hij produceert - zelfs al is Michael Bay de regisseur).

Steve-O

Avatar

Die nieuwe film van Snyder die volgend jaar uitkomt heet toch echt Man of Steel. IMDb weet dat, waarom FT niet:?

de1v3c1o

Avatar

Pete_027 "De cv van Keith Gordon wel gezien:?"


Dexter is wel één van zijn meesterwerken ;)

Steadicam

Avatar

Pete_027 "De cv van Keith Gordon wel gezien:?"
Heb je de films ook gezien of zeg je maar wat? De man heeft nog geen slechte gemaakt.

A Midnight Clear, Mother Night, Waking the Desd, The Chocolate War en The Singing Detective zijn stuk voor stuk erg goed.

Remco

Avatar

Cuntingham ? :D

ghossler

Avatar

bsb10 "idd de producer regelt alles rond de financiën, zodat de regisseur zich kan concentreren op de film zelf."


als dat zo is.. wat voor teogevoegde waarde heeft nolan dan als producent .. qua film inhoud etc? ze gebruiken nu puur zijn naam om exposure te krijgen voor de film... :S

Qaizer

Avatar

@Gossler

Niet helemaal waar. De producer kan wel degelijk zijn/haar creatieve stempel op een film drukken. Een producer gaat over het verdelen van het productiebudget. Hij/zij maakt daarom ook keuzes over de acteurs, welke camera's gebruikt worden, de opnamelocaties. Hij/zij is nauw betrokken bij de preproductie, waarin hij samen met de regisseur en andere producenten en crew de visuele lijn uitstippelt, het verhaal fijnstemt en dergelijke.

NieuwsFilm

meest populair