Captain America: The First Avenger behoudt titel

Titel van superheldenfilm zou buiten de States te patriottistisch over kunnen komen.

Filmmaatschappij Paramount Pictures heeft landen buiten de States de keuze gegeven om de titel van Captain America: The First Avenger aan te passen. De titel zou namelijk te patriottistisch over kunnen komen en daardoor zou er de mogelijkheid kunnen bestaan dat bepaalde bevolkingsgroepen de film links zouden kunnen laten liggen.

De superheldenfilm van regisseur Joe Johnston zal echter in de meeste landen de volledige naam, dus inclusief "Captain America", behouden. Alleen de Oekraïne, Zuid-Korea en Rusland hebben besloten om bij de PR rond de film niet de titelheld te benoemen en de film uit te brengen met de titel The First Avenger. De film draait in Nederland vanaf 28 juli in de (3D) bioscoop, uiteraard onder de titel: Captain America: The First Avenger.

Joe Johnstons The First Avenger gaat over de ontstaansgeschiedenis van de Marvel superheld Captain America. Steve Rogers (Chris Evans) wordt afgekeurd voor dienst in het Amerikaanse leger, maar krijgt alsnog de kans te dienen. Dit kan hij door mee te werken aan een supergeheim wetenschappelijk experiment dat hem verandert in Captain America, een superheld die zich inzet voor de verdediging van de idealen van de Verenigde Staten.



NieuwsFilm

meest populair